Sport

Boc şi Ilie Năstase vor să mute turneul WTA de la Bucureşti la Cluj-Napoca

Emil Boc şi Ilie Năstase îşi doresc să mute turneul WTA de la Bucureşti la Cluj-Napoca de anul viitor, deoarece în 2019 acest lucru nu a mai fost posibil din cauza federaţiei de tenis din Ungaria.

Ilie Năstase, cel mai bun jucător român din istorie, a militat pentru mutarea turneului la Cluj-Napoca şi a vorbit deja cu Emil Boc pentru a facilita lucrurile: "Depinde de tovarăşul guvernator (n.r Mugur Isărescu) dacă ne lasă să jucăm acolo (n.r la Arenele BNR). Ar fi ideal să se joace la Cluj. Am vorbit şi cu domnul Boc, ca să nu ne mai certăm. Cred că asta ar fi cel mai bine, să se joace în Cluj. Dacă se joacă în sală, au unde să joace. Dacă se joacă afară, au la greu cluburi de tenis în Cluj. Dacă domnul ăsta (n.r Mugur Isărescu) crede că Banca Naţională e a lui, să fie a lui. Şi noi suntem proşti să acceptăm asta!", a spus Ilie Năstase, la ProSport Live.

Turneul WTA din Bucureşti se dispută între 15-21 iulie, fiind programat după Roland Garros, ceea ce încurcă puţin planurile multor jucătoare importante. Concursul are premii totale în valoare de 250.000 de dolari şi a fost câştigat de-a lungul anilor de Simona Halep (2014, 2016), Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) şi Anastasija Sevastova (2018).


Cluj-Napoca a organizat în ultimii ani partidele echipei naţionale de Fed Cup, iar fetele s-au bucurat de un suport important din partea publicului. Mai mult de atât, Emil Boc a decis să susţină naţionala feminină de tenis şi la meciurile din deplasare cu Cehia şi Franţa, acolo unde a avut rolul de şef de galerie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter