Sport

O brigadă a galeriei lui „U” Cluj s-a retras în urma unui conflict cu fanii Petrolului

Ultra Curva Groapa (UCG), una dintre facţiunile importante din galeria lui „U” Cluj, s-a retras de pe scena ultras din România în urma unui incident neplăcut produs în urma meciului disputat cu Dacia Unirea Brăila.

Câţiva membri ai UCG au fost atacaţi de mai mulţi suporteri ai celor de la Petrolul Ploieşti, care au reuşit să le captureze steagul de deplasare. Conform unor legi nescrise, brigăzile care rămân fără steagul de gard sunt obligate să se retragă din viaţa ultra.

„Nu o să facem o telenovelă, nu o să facem un circ și o dramă, ne asumăm greșeala dar, după cum spuneam, nu o să plecăm nici unde, o să fim mai prezenți decât am fost. Cu mare regret anunțăm retragerea de pe scena ultras din România a însemnelor cu UCG, o retragere pe care nimeni nu o aștepta, nimeni nu și-a dorit-o, dar o facem cu fruntea sus, pentru că indiferent de situația jenantă și penibilă în care s-au întâmplat lucrurile și modul mai mult decât josnic de a demonstra mentalitatea ultras, pe care mulți și-o susțin dar nu și-au demonstrat-o, va trebui să spunem doar... pe curând!”, a fost o parte din mesajul transmis de liderii UCG.


Conform zvonurilor apărute pe reţelele de socializare, fanii lui „U” Cluj au fost depăşiţi clar numeric de ultraşii celor de la Petrolul. În plus, ploieştenii au folosit arme albe, iar unul dintre susţinătorii ardelenilor a fost înjunghiat. Întreaga bătaie a avut loc pe DN 10, în dreptul localităţii Ciuta, acolo unde mai mulţi ultraşi din Peluza Latină au blocat o maşină a clujenilor şi i-au imobilizat pentru a captura steagul. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au depistat mai multe arme albe asupra ploieştenilor, fiind găsit inclusiv un lanţ, dar şi bastoane telescopice.

Ultra Curva Groapa este una dintre cele mai vechi facţiuni ultra din România, fiind fondată în 1997.

Etichete: u cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter