Sport

Weekendul acesta nu suntem acasă! Echipele-fanion ale Clujului vor încerca să-și câștige punctele departe de „casă”

CFR Cluj merge în fieful „victimei preferate” Sepsi Sf. Gheorghe, în timp ce „U” Cluj va face deplasarea la Brăila, pentru a da piept cu „lanterna roșie” a ligii secunde, Dacia Unirea.

Echipele-fanion ale Clujului vor încerca să-și câștige punctele departe de „casă” Echipele-fanion ale Clujului vor încerca să-și câștige punctele departe de „casă”

Veniți după un derby dezamăgitor cu FCSB, 0-0, cu 0 șuturi pe poartă, „feroviarii” vor întâlni o echipă care nu le-a pus mari probleme în acest sezon de Liga 1. Cu patru victorii din patru meciuri disputate cu covăsnenii – trei în campionat, unul în Cupă – clujenii speră să păstreze trendul și în prima întâlnire din returul play-off-ului. Asul din mânecă pentru trupa pregătită de Dan Petrescu ar putea fi golgheterul Țucudean, apt de efort după intervenția chirurgicală la inimă suferită la Viena. George a recunoscut într-un final ceea ce oficialii clubului au negat vehement săptămâni la rând, iar acum speră să revină la forma excelentă dinaintea pauzei forțate.

După înfrângerea din Cupă cu Astra și cele două remize albe cu CSU Craiova și FCSB, Dan Petrescu nu își permite încă un pas greșit în lupta pentru titlu. Cu toate acestea, „Bursucul” este de părere că învingătorul de sâmbătă seară va fi echipa care deschide scorul. Cu o singură remiză și patru înfrângeri în turul play-off-ului, Sepsi stă la pândă și speră să își ia revanșa pentru cele trei eșecuri consecutive împotriva formației pregătite anterior de secundul Alin Minteuan.


„Sunt conștient că toată presiunea va fi pe noi la acest meci, a fost ceva incredibil când s-au câștigat trei meciuri împotriva lor, într-o singură săptămână. Cei de la Sepsi vor revanșa, vor să demonstreze că merită locul în play-off. Sunt convins că cine va marca primul va și câștiga jocul. Eu îmi doresc să câștig toate meciurile, dar, din păcate, sunt convins că vor fi sincope și la noi, și la alții. Nu cred că vreo echipă va câștiga toate meciurile până la final. Nu avem probleme de lot, toți jucătorii vor face deplasarea, iar apoi vom sta o săptămână în cantonament, la București”, a declarat Dan Petrescu înaintea duelului cu Sepsi. Meciul de la Sfântu Gheorghe este programat sâmbătă, de la ora 21:00 și va putea fi urmărit pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look TV.

Meci facil pentru „U” la Brăila?

Până la un eventual duel cu Sepsi în prima ligă, Universitatea Cluj va trebui să își adauge în „straiță” alte trei puncte necesare pentru promovare. „Studenții” speră și sunt deciși să lege a treia victorie consecutivă după 6-2 pe terenul Daco-Geticăi și 2-1 „acasă”, cu Farul Constanța. Deși misiunea băieților lui Lobonț de la Brăila pare ușoară, ultima clasată din eșalonul secund încă respiră și își joacă ultimele șanse matematice de a se menține în Liga 2. Runda trecută au cedat lamentabil pe terenul timișorenilor de la ASU Politehnica, 0-4, iar gruparea pregătită de Florentin Petre nu mai are nimic de pierdut în meciul programat duminică, de la ora 11:30 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1).


Cu 63 de puncte înaintea startului acestei etape, Universitatea Cluj se agață de podiumul ligii secunde, aflându-se la 7 puncte în spatele liderului Academica Clinceni. În pofida nemulțumirii fanilor echipelor de tradiție, gruparea ilfoveană – susținută masiv din punct de vedere financiar – pare să-și fi adjudecat deja unul din cele două locuri care duc direct în prima ligă. Lupta rămâne însă deschisă pentru cel de-al doilea loc promovabil, ocupat acum de Chindia Târgoviște (66 de puncte), dar și pentru locul trei, care duce la baraj, „confiscat” momentan de „U”. Cu o vizibilă creștere în joc de la numirea lui Mircea Cojocaru în funcția de director tehnic, Lobonț&Co. sunt odihniți și relaxați înaintea deplasării la malul Dunării. Cu toate acestea, un eventual eșec nescontat cu brăilenii ar putea echivala cu ratarea marelui vis al promovării în an Centenar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter