Sport

Fotbal „acasă” în weekend! Deac scrie istorie pentru CFR, „U”–Farul, la Cluj după 11 ani

CFR Cluj dă piept cu rivala pentru titlu FCSB, iar „U” primește din nou vizita Farului după 11 ani.

Dueluri tari în acest weekend pentru microbiștii clujeni! Bătălia pentru titlu se încinge în Gruia între CFR și FCSB, în timp ce lupta Universității pentru promovare continuă pe Cluj Arena împotriva „marinarilor”.

În continuare lider în clasamentul Ligii 1, CFR Cluj pornește cu moralul pozitiv înaintea derbyului cu bucureștenii. Chiar dacă nu a mai câștigat de două partide, 1-3 în Cupă cu Astra Giurgiu, respectiv 0-0 la Craiova în campionat, campioana României are avantajul terenului propriu, dar și al poziției superioare pe tabelă. Aflată acum la doar trei lungimi distanță de principala urmăritoare – adversara de duminică – CFR s-ar putea mulțumi chiar și cu un egal în duelul cu roș-albaștrii, asta dacă e să ne luăm după strategia defensivă a lui Dan Petrescu. Înainte de victoria din ultima etapă a anului 2018, 2-0 pe Arena Națională, cele două grupări au încheiat precedentele cinci partide la același scor, 1-1, în patru dintre acestea echipa aflată sub comanda „Bursucului” conducând cu 1-0, fiind egalată pe final de meci.


După ce a bifat partida cu numărul 200 în tricoul CFR-ului în meciul de la Craiova, Ciprian Deac (33 de ani) a realizat o performanță istorică pentru gruparea vișinie. Internaționalul român l-a depășit pe legendarul Marius Bretan (199 de jocuri), devenind primul jucător român care ajunge la 200 de partide pentru CFR Cluj în prima ligă. Aflat pe locul trei în acest moment la acest capitol, idolul tribunelor din Gruia este depășit doar de fostul căpitan Ricardo Cadu (202 jocuri), respectiv de actualul lider din vestiar, Mario Camora (235 meciuri). Triplul campion cu „feroviarii” este în formă bună după accidentarea pe care a suferit-o în vara anului trecut, care l-a ținut departe de teren preț de câteva luni bune. Mijlocașul ofensiv speră să tragă după el echipa în derbyul cu FCSB, meci care va începe duminică, de la ora 21:00 (în direct la DigiSport 1, TelekomSport 1 și Look TV) și va fi arbitrat la centru de Kovács István.

„U” Cluj, cu capul sus înaintea duelului cu Farul Constanța

Victoria la scor din Colentina, 6-2 cu fosta prim-divizionară Daco-Getica a calmat spiritele agitate din curtea „studenților”. Antrenorul principal Bogdan Lobonț a fost reconfirmat în funcție de managerul general Ioan Ovidiu Sabău, iar Mircea Cojocaru a venit cu un plus de experiență odată cu numirea în postura de director tehnic. Veștile bune pentru „Șepcile roșii” au curs fluviu și după fluierul final al partidei de la București, două dintre principalele contracandidate pierzând surprinzător pe teren propriu. Astfel, după ce Sportul Snagov a cedat la scor în fața Luceafărului Oradea, 2-4, iar Petrolul lui Mulțescu a pierdut cu FC Argeș, 1-2, Universitatea Cluj așteaptă duelul cu Farul patronat de Marica de pe podiumul ligii secunde.


Meciul din tur de la Constanța s-a terminat la scor de neprezentare în favoarea clujenilor, 3-0, însă filele îngălbenite ale istoriei scot la iveală detalii interesante din trecutul comun ale celor două formații. Astfel, ultima partidă „U”–Farul de pe malul Someșului Mic s-a disputat acum 11 ani, în data de 26 aprilie 2008 și a fost câștigată la limită de constănțeni, 1-2, asta după ce „studenții” au deschis scorul prin nimeni altul decât veteranul Dorin Goga. Revenit după suspendare, căpitanul Universității a bifat două goluri și două assist-uri în meciul cu Daco-Getica, putând fi din nou un personaj-cheie în confruntarea cu formația aflată în zona nisipurilor mișcătoare (locul 14 cu 33 de puncte). Meciul va putea fi urmărit sâmbătă, de la ora 14:00, pe DigiSport1 și TelekomSport 1.

abonare newsletter