Sport

Țucudean Inimă de Leu! Vârful a suferit o operație pe cord, dar de la sfârșitul lui aprilie va fi gata de atac

Misterul din jurul golgheterului Ligii 1 a fost, în sfârșit, deslușit. „Grijulia” conducere a CFR-ului a hotărât să nu-i alarmeze pe fanii campioanei, încercând să ascundă săptămâni la rând ceea ce au dezvăluit acum rudele lui Țucudean.

Deși se zvonea de ceva vreme că ar suferi de probleme cardiace ereditare, similare cu cele care l-au forțat pe tatăl său, Marius, să renunțe la fotbal la doar 27 de ani, nimeni nu știa cu certitudine ce îl macină cu adevărat pe cel mai în formă atacant român. Venise ziua meciului de la Ovidiu, cu o veste proastă pentru Minteuan&Co.: Țucudean nu poate juca, fiind indisponibil pentru circa o lună, ratând astfel și partidele echipei naționale cu Suedia și Insulele Feröe. Cauza invocată de „feroviari”: leziune musculară.

Parțial adevărat, atacantul în vârstă de 27 de ani ratând campania Naționalei din pricina unei leziuni musculare la nivelul coapsei posterioare drepte, accidentare care necesită, într-adevăr, o perioadă de recuperare de cel puțin o lună de zile. Ziariștii de la Gazeta Sporturilor scriau că, pentru a grăbi revenirea pe teren, Țucudean apelase chiar la „vraciul din Belgrad”, controversata Marijana Kovacevici, a cărei eficiență atrage multă lume din lumea sportului. Sârboaica a inventat un aparat și vindecă rupturile musculare, de-a lungul timpului apelând la ea și Ciprian Marica sau rivalul de la FCSB, Mihai Pintilii.


Inima lui Țucu-gol, ca nouă!

Dezamăgit că va rata confruntările „tricolorilor”, atacantul a profitat de pauza forțată pentru a-și pune la punct problemele cardiace, confirmate acum și de familie. Acesta se sufoca, pur și simplu, în timpul meciurilor și nu știa motivul, scriu cei de la Libertatea. În decembrie anul trecut, după 45 de minute scurse din meciul CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș, 2-2, Țucudean era scos de pe teren, iar medicii sesizaseră că pulsul atacantului crescuse alarmant. A fost primul semnal, care a declanșat un adevărat „tăvălug” în presa sportivă.

În timp ce „tricolorii” se aflau în cantonament, George stătea întins pe un pat de spital din Viena, avându-l alături pe bunicul său, Gheorghe Cosma, cu care are o relație excepțională. Bunicul a fost cel care a dat cărțile pe față și a recunoscut: „A suferit o intervenție la camera dreaptă a inimii. I-au cauterizat o chestie pe-acolo, avea suflu sistolic. Îl sugruma la efort, avea puls mare!”. Din fericire, golgheterul a primit asigurări că își poate continua fără probleme cariera de fotbalist. „Mi-au zis: Nu vă îngrijorați! Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc, ca pe o piesă de mașină!”, a dezvăluit, emoționat, Gheorghe Cosma.


„Mă bucur să îl fac mândru în continuare!”

În cursul acestor zile, Țucudean se odihnește acasă, la Arad, alături de familie. O spune omul despre care George mărturisea următoarele, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor: „Nu numai că bunicul a fost mereu alături de mine, dar pentru că sunt singurul nepot, și-a dorit enorm să joc fotbal. El mă ducea în spatele stadionului UTA, pe un teren, și stătea cu mine să bat mingea când eram mic, era foarte preocupat de mine. Drept dovadă, m-a crescut bine și mă bucur că îl fac mândru în continuare!”.

„Suntem stupefiați de faptul că în media au apărut zvonuri potrivit cărora Țucudean ar avea o afecțiune cardiacă! Total fals!”, se arăta într-un comunicat al clubului pentru care George își dă sufletul pe teren și pentru care a bifat nu mai puțin de 17 goluri în acest sezon de Liga 1. În 10 din cele 14 partide în care a marcat, golurile sale au fost decisive, aducând echipei nu mai puțin de 19 puncte. Acum, „Țucu” are interzis total la efort până pe 9 aprilie, dar poate reveni la antrenamentele conduse de Dan Petrescu începând cu data de 20 aprilie. Încă la timp pentru a-i bucura în acest sfârșit de campionat pe suporterii care îl idolatrizează, dar sunt induși în eroare de o conducere care, din nou, nu pare să țină cont de frământările, nelămuririle sau dorințele fanilor.


„Sper ca Ţucudean să joace din returul de play-off. Nu cred că va fi apt pentru meciurile cu Steaua (n.red. FCSB) şi Craiova. Sper ca în retur, la meciul cu Sepsi, să fie pe teren, să fie apt. N-am vorbit cu el şi nici nu l-am văzut, dar abia aştept să-l văd!” – Dan Petrescu, antrenor principal CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter