Sport

Dur-Bozoancă, înger păzitor! ”U” Cluj, victorie grea cu Aerostar, băcăuanii acuză arbitrajul

Cu doi sărbătoriți în lot, Octavian Abrudan (35 de ani) și Răzvan Greu (24 de ani), Universitatea Cluj a tremurat serios pentru victoria de la Bacău împotriva Aerostarului.

Debutul de partidă a fost cum nu se poate mai bun pentru trupa pregătită de Bogdan Lobonț. „Studenții” au început practic de la 1-0, după ce Alexandru Ichim a deviat nefericit în propria poartă o minge trimisă defectuos de Andrei Cordoș (`2). Nimic nu avea să anunțe asediul furtunos al băcăuanilor la poarta lui Cosmin Dur-Bozoancă, probabil cel mai bun jucător al „șepcilor roșii” în meciul contând pentru etapa a 25-a din liga secundă.

Mai întâi Buhăcianu, la o intervenție discutabilă din spate a lui Berci (`24), apoi Ichim, la o intrare a lui Cordoș (`32) au cerut penalty pentru băcăuani, însă „centralul” Rusandu a rămas neclintit. După un debut de repriză secundă la fel de fulminant, elevii lui Bratu au cerut a treia oară penalty, la un presupus henț în careu al lui Gavra (`60). În tot acest timp, goalkeeperul clujenilor a păstrat poarta intactă, având câteva intervenții remarcabile. Cea mai frumoasă a venit în minutul 77, la un șut superb sub „transversală” al lui Ciocâlteu de la peste 25 de metri (`77).


Speriați de elanul gazdelor, alb-negrii au răsucit încă o dată cuțitul în rana băcăuanilor, János Norbert reușind primul gol de la revenirea în curtea Universității. Acesta a trimis mingea cu capul în vinclul porții apărate de Udeanu, în urma unui corner de pe partea stângă al lui Pîrvulescu, la doar trei minute după intrarea în teren (`80). Emoțiile păreau risipite, însă gazdele au avut forța să reducă din diferență prin Valentin Buhăcianu (`84), anunțând un final dramatic, dar gestionat excelent de mult mai experimentata tabără a lui Lobonț.

„Studenții” au părăsit terenul în huiduielile publicului băcăuan, aplaudați însă de cei câteva zeci de fani care au făcut deplasarea în Moldova. Cu cele trei puncte adunate în „straiță”, Universitatea Cluj acumulează 56 de puncte în total și devine liderul provizoriu al Ligii a 2-a. „Studenții” sunt la o lungime distanță de Academica Clinceni (victorie cu 3-1 pe terenul lui ACS Poli), dar pot fi depășiți de Sportul Snagov care joacă, mâine, la Timișoara, împotriva Ripensiei (55 de puncte).


Aerostar Bacău 1–2 Universitatea Cluj (0-1)

Stadion: Aerostar, Bacău

Marcatori: Buhăcianu 84 / Ichim 2 (ag), János 80


Cartonașe galbene: Tăbăcariu 63 / Cordoș 54, Gavra 76

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Bucsi Imre-László (Sfântu Gheorghe) şi Daniel Hulubei (Vaslui) – Andrei Baciu (Botoşani)


Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) şi Ionuţ Cătălin Cuşcă (Alexandria)

Aerostar Bacău (4-2-3-1): Udeanu – Ţenea, Vişinar, Al. Ichim (cpt.), Carabela – Tăbăcariu, I. Chirilă (D. Drugă 77) – H. Ilie, Al. Pop, Ciocâlteu – Buhăcianu – Antrenor: Florin Bratu


Universitatea Cluj (3-4-3): Dur-Bozoancă – Căpuşă, Andr. Cordoş, Berci – Al. Coman, K. Twumasi (G. Florescu 45), Sepsi, Taub – N. Pîrvulescu, Gavra (N. János 77), Goga (cpt., M. Axente 58) – Antrenor: Bogdan Lobonț & Adrian Iencsi

Ultimele Stiri
abonare newsletter