Sport

Gata de revanșă? U-BT va da din nou piept cu BCMU Pitești

După ce au avut nevoie de prelungiri pentru a învinge BCMU Pitești, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania vor da din nou piept cu același adversar, miercuri, tot la Cluj-Napoca, de data asta în Cupa României.

Emoții mari pentru gruparea pregătită de Mihai Silvășan, care a izbutit să învingă piteștenii abia în overtime, în etapa a 6-a a Grupei Roșii a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dykes&Co. s-au impus cu 106-104 (19-20, 22-20, 28-25, 20-24, 17-15), în urma unui meci spectaculos, dramatic, presărat cu unele momente de nervozitate în tabăra clujenilor.

Fluierul de start al partidei a fost precedat de un moment emoționant de reculegere în memoria lui Radu Țenter, decedat în cursul săptămânii trecute după un cumplit accident de mașină. Fiul fostului antrenor al echipei naționale, Marcel Țenter, a fost omagiat de fanii „studenților”, care nu au uitat nici la baschet de fostul lor camarad. A urmat un debut de prim sfert prudent, cu ambele echipe încercând un joc pragmatic, bazat pe puncte bifate prin pătrundere. Sfertul secund s-a disputat în aceleași circumstanțe, cele două formații mergând cap la cap, clujenii intrând în pauză cu un avantaj de un singur punct, 41-40.


Dykes a ieșit la rampă după pauză

Fără punct în primele două sferturi, Kyndall Dykes a „renăscut” în cel de-al treilea sfert, marcând de 13 ori. Deși scorul înainte de sfertul final a fost 69-65 în favoarea „studenților”, miza jocului și-a spus cuvântul în ultima parte. Contestând mai multe decizii de arbitraj, elevii lui Silvășan au cedat inițiativa, piteștenii conducând cu două puncte, când mai erau 10 secunde de jucat, având inclusiv posesia. A fost momentul în care Jeremic a alunecat sub propriul panou şi i-a oferit două puncte nesperate lui Kuti Nandor, care a egalat la 89 şi a împins partida în overtime.

În repriza de prelungire, Darrin Dorsey a avut o contribuţie importantă, iar U-BT a câştigat un meci ce părea pierdut la un moment dat, controlând autoritar în overtime datorită experienței superioare. Cei mai buni marcatori ai „studenților” au fost Dykes (22 de puncte), Dorsey (22 de puncte) și Washburn (14 puncte), în timp ce MVP-ul piteștenilor a fost Carson (27 de puncte).


În urma victoriei de luni seară, U-Banca Transilvania a revenit la două puncte în spatele liderului CSU Sibiu. Formația pregătită de Mihai Silvășan va juca tot împotriva celor de la BCMU FC Argeș Pitești, de data aceasta în sferturile Cupei României. Partida se va disputa miercuri, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, de la ora 19:00.

Nu suntem în cea mai bună situație, trebuie să reanalizăm și să regândim jocul nostru, avem în continuare și câteva accidentări. Mergem mai departe, mai avem încă un meci cu ei (n.red. cu piteștenii), este foarte important cum ne recuperăm. O luăm de la capăt, de la zero! Va fi un meci total diferit, nu putem să ne culcăm pe o ureche și să spunem că orice se va întâmpla, vom câștiga. Piteștiul este o echipă puternică, cu siguranță sunt motivați după înfrângerea de luni” – Mihai Silvășan, antrenor principal U-BT Cluj-Napoca

abonare newsletter