Sport

Victorie pentru Radu! ”U” Cluj întoarce scorul la Sânmartin, se impune cu 3-1, urcă pe locul 2

Îndurerați de pierderea camaradului lor, dar uniți de tragedia care a umbrit săptămâna Universității Cluj. „Șepcile roșii” au bătut Luceafărul Oradea, 3-1, dedicând victoria regretatului Radu Țenter, decedat în cursul acestei săptămâni.

Prezenți în număr mare la înmormântarea fiului antrenorului de baschet Marcel Țenter, apoi la omagiul nocturn de pe Cluj Arena, în care și-au amintit de cel care a fost Radu Țenter prin aprinderea unui cerc de torțe, suporterii Universității Cluj au făcut deplasarea și în Bihor. Echipați cu mai multe mesaje, dar și cu un banner uriaș cu chipul lui Radu – „Sufletul nostru” – „șepcile roșii” au făcut spectacol atât în tribune, cât și pe teren.

Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru elevii pregătiți de Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi. Gazdele au deschis repede scorul prin Vasile Pop care, scăpat în flancul stâng, a pătruns în careu și l-a lăsat fără reacție pe Cosmin Dur-Bozoancă (`10). Îmbărbătați de cei peste 200 de fani clujeni, „studenții” au restabilit însă imediat egalitatea la Sânmartin prin Nicolae Pârvulescu, în urma unei acțiuni pornite de la o fază fixă a celor de la Luceafărul (`15). La doar câteva minute distanță, Hațiegan l-a întins pe Bogdan Moga cu o execuție spectaculoasă după o centrare venită din partea dreaptă (`23). Gazdele au cerut apoi penalty la o intervenție discutabilă a lui Sepsi László (`37).


Mutări inspirate după pauză

După o primă repriză modestă, lipsită de ocazii importante, Bogdan Lobonț a decis să mute ofensiv. Și ce inspirat a fost! Dorin Goga, introdus în locul căpitanului Gabi Giurgiu, l-a servit excelent pe Pârvulescu la prima atingere de balon, iar fostul vârf al Pandurilor a realizat „dubla” dintr-o poziție similară cu cea din care gazdele au deschis scorul (`68). Fără energie în mitanul secund, Luceafărul a cedat treptat inițiativa, iar „studenții” au început să pună presiune la poarta lui Moga. Nou-intratul Gavra a tras primul semnal de alarmă, cu o execuție la rădăcina barei (`74), apoi fostul vârf al Viitorului și-a trecut numele pe lista marcatorilor, executând goalkeeperul advers cu un șut năprasnic din careu (`84). „Șepcile roșii” nu au uitat de fostul lor coleg nici în momentele de euforie, numele lui Radu Țenter răsunând din nou după ultimul gol al partidei, dar și după fluierul final.

În urma victoriei de la Sânmartin, ”U” Cluj urcă pe locul 2 în clasamentul ligii secunde, având 53 de puncte după 24 de etape, la doar două puncte de liderul Sportul Snagov. În următoarea etapă, în data de 16 martie, Universitatea va juca din nou în deplasare, pe terenul băcăuanilor de la Aerostar antrenați de fostul dinamovist Florin Bratu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter