Sport

Andrei Radu: „E păcat ca CFR să nu profite de faptul că FCSB și Craiova se tot încurcă”

Fundașul stânga Andrei Radu, 22 de ani, vărul lui Ionuț Radu, a plecat de la CFR pentru a juca la Concordia Chiajna sub conducerea lui Adrian Falub.

Venit la CFR Cluj ca și variantă pentru jucătorul Mario Camora, Andrei Radu își dorește să-l convingă pe Mirel Rădoi pentru a reveni printre „tricolori” meciurile de la Euro 2019.

Cotat la o valoare de 200 mii euro, Andrei Radu a fost adus la CFR Cluj în vara anului 2018, dar nu a putut să-l scoată dintre titulari pe căpitanul Mario Camora iar la începutul lunii ianuarie a fost împrumutat până la finalul sezonului la Concordia Chiajna. Internaționalul român de tineret a jucat un singur meci la CFR Cluj, în remiza 0-0 cu Gaz Metan Mediaș, din etapa a șasea din Liga 1.


Într-un interviu, Andrei Radu a declarat că această schimbare a venbit din dorința de a prinde cât mai multe meciuri în picioare și pentru a reveni în vizorul selecționerului de națională.
„Îmi doresc să joc mai mult. Vreau să arăt că merit să revin la naționala U21 în cantonamentul din Spania și la Euro. Și când m-am întors în țară, la CFR, tot la asta m-am gândit. Voiam să fiu în atenția selecționerului, să fiu mai ușor de urmărit. Din păcate, nu am primit foarte multe șanse la echipa de club. Mă așteptam la asta. Știam că e Mario Camora, dar nu mi-a fost teamă. Am considerat că mă pot lupta cu el, plus că sunt un jucător eligibil pentru regula U21. Din păcate, nu ne-am calificat în Europa, au fost mai puține meciuri decât m-aș fi așteptat, așa am ajuns să nu joc prea mult. A fost decizia mea să semnez cu CFR Cluj, deși aveam mai multe oferte”, a declarat Andrei Radu, potrivit gsp.ro.

În ceea ce privește lipsa din lotul naționalei U21, Andrei Radu a spus că nu i-a fost ușor să fie dat la o parte dar că speră să revină cât mai curând.
„Îți dai seama, nu mi-a fost ușor! M-am bucurat enorm pentru calificare, am contribuit și eu destul de mult. Mi-aș fi dorit să fiu cu ei, acolo, dar asta a fost situația. Acum mă gândesc ca la următoarea bucurie, de la Euro, să nu mai lipsesc. Trebuie să fiu acolo, lângă colegii mei de la națională. O șansă uriașă. Ne putem măsura forțele cu cei mai buni tineri jucători ai Europei. Putem arăta că și noi suntem la nivelul lor, deși mulți nu ne dau șanse. Știu ce e la naționala U21, știu ce grup puternic e, care poate cântări mult. Mister mereu le transmite asta jucătorilor, ceea ce e foarte important. Putem produce surpriza la Euro”, a spus Radu, potrivit aceleași surse.


În ceea ce privește situația de la CFR Cluj, Andrei Radu a afirmat că este o situație delicată și că ar trebui ca cei din conducerea clubului clujean să profite de degringoladă de la principalele rivale.
„E o situație delicată. Ciudată pot spune. E păcat să nu profite de faptul că FCSB și Craiova se tot încurcă. Momentan, CFR e lider și cred că e echipa care are prima șansă la titlu. Sunt jucători cu experiență acolo, care știu să îndrepte din mers o astfel de situație. Am avut discuții în vestiar cu antrenorul. Probabil, e vorba de concentrare, dar și de omogenintate. Avem nevoie de un grup puternic, care să aibă atitudinea ca din fiecare meci să scoată maximum. Cred că lucrurile se vor regla în play-out”, a afirmat fostul fundaș al echipei din Gruia.

Etichete: cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter