Sport

U-BT Cluj, înfrântă dramatic la doar un punct de către CSU Sibiu

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj a pierdut pe teren propriu meciul disputat în compania formației CSU Sibiu, scor 88-89 (28-22, 11-27, 27-18, 22-22).

Meciul a început cu o primă angajare de onoare făcută de una dintre cele mai mari sportive ale României, Cristina Pîrv.

Dacă primul sfert a fost oarecum echilibrat, sibienii intrând puțin mai bine în meci, sfertul secund a fost unul dezastruos pentru clujeni, care nu au marcat decât trei puncte în primele cinci minute. La pauza mare, jucătorii lui Dan Fleșeriu aveau deja 10 puncte avans, scor 49-39.


După pauză, clujenii au încercat să recupereze diferență însă din jocul clujenilor a lipsit intensitatea. Totuși, treptat, elevii lui Mihai Silvășan au revenit în joc și au pus presiune pe oaspeți.

Ultimul sfert se anunța a fi unul complet nebun, în special ultimele două minute. Deși sibienii au reușit să se distanțeze din nou la două posesii, finalul a fost unul pe muchie de cuțit. Clujenii au reușit egalarea cu două minute înainte de final, dar jocul s-a încheiat cu victoria oaspeților.


Antrenorul echipei U-BT Cluj, Mihai Silvașan, a declarat, după meci, că diferența s-a făcut în sfertul al doilea.
„Un meci așa cum ne așteptam, o luptă foarte intensă. Am jucat cu o echipă bună, îi felicit pentru victorie! Din păcate pentru noi, nu am reușit să fim la înălțime pe toată durata meciului, am încercat să fac niște schimbări și s-a văzut asta în teren. În sfertul al doilea ne-au bătut 27-11, iar noi am avut două faulturi făcute, este inadmisibil, nu poți câștiga un meci, darămite campionate, dacă nu ești dispus la sacrificii pentru echipă și să iei decizii în momente dificile. În repriza a doua am jucat mai bine în apărare, nu am mai lăsat acele coșuri ușoare, a fost un meci echilibrat pe final, au fost câteva libere ratate și asta este”, a declarat Mihai Silvașan.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (25 de puncte, 11 recuperări), Rasic (18 puncte, 5 assisturi) și Dorsey (13 puncte, 4 assisturi).


U-BT rămâne pe locul al doilea în Grupa Roșie din Liga Națională, cu 32 de puncte. Următorul meci pentru jucătorii antrenați de Mihai Silvășan va avea loc în deplasare împotriva formației BCMU Pitești.

Ultimele Stiri
abonare newsletter