Sport

Țucudean, scăparea CFR-ului, a adus 3 puncte în ultimul minut al meciului de la Iași

Alin Minteuan a avut parte de un debut perfect pe banca CFR-ului. La primul meci jucat după plecarea lui Conceicao, clujenii s-au impus cu 1-0 în deplasarea de la Iaşi, graţie unui gol marcat în ultima fază de Ţucudean.

CFR Cluj a învins-o in extremis pe Politehnica Iaşi, cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii I de fotbal.

George Ţucudean a adus victoria campioanei la ultima fază de joc, prima victorie din 2019. Golgheterul campioanei a intrat în minutul 90 și a făcut diferența în prelungiri după un meci în care ardelenii au suferit enorm: au rămas în 10 din minutul 17. Culio a fost eliminat după ce a luat al doilea galben, când l-a călcat pe gleznă pe Ionuţ Cioinac.


Moldovenii, care încă mai sperau la un loc în play-off, au ratat ocazia primei reprize. În partea a doua, gazdele au fost periculoase prin Patrick Petre, care a tras în plasa laterală. Iaşiul a cerut penalty în final, după o nouă acțiune a lui Patrick Petre, dar CFR a plecat la Cluj cu toate punctele după cursa fantastică a lui Țucudean. Pentru CFR a fost prima victorie a anului 2019, după două egaluri şi un eşec.

CFR Cluj venea după trei meciuri fără victorie, două egaluri şi un eşec. Poli Iaşi câştigase precedentele două partide.


Antrenorul echipei clujene, Alin Minteuan a declarat că situația deficitară de la club a fost gestionată bine, drept urmare fiind victoria cu Iașiul.
„O victorie mare. Sunt extrem de fericit, nu numai pentru mine, şi pentru jucătorii care astăzi au fost extraordinari. Ţinând cont că 70 de minute am jucat în inferioritate, e un lucru mare să câştigi, mia ales în deplasare. Se pare că situaţia a fost gestionată foarte bine, din moment ce am câştigat astăzi. Se întâmplă lucruri de genul acesta în fotbal, la un jucător să i se ia banderola, să fie alt jucător căpitan. Oricum, Camora este un căpitan.... El are în ADN chestia asta de căpitan, aşa că nu trebuie să aibă pe mână o banderolă”, a spus Minteuan, potrivit telekomsport.ro.

După primele 25 de etape disputate din sezonul regulat, CFR Cluj e pe primul loc, cu 51 de puncte. Locurile 2-3 sunt ocupate de Universitatea Craiova și FCSB, aflate la egalitate de puncte (45). Cele două au câte un meci mai puțin disputat.


Echipele de start:
Poli Iaşi: Peralta - Rus, Gardoş, Frăsinescu, Sin - Mihalache, Cioinac - Platini, Petre, Zaharia - Garros
Rezerve: Rusu, Panţîru, Bosoi, Sanoh, Mihăescu, Burlacu, Nascimento

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Lang, Mureşan, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac, Costache, Păun
Rezerve: Fernandez, Peteleu, Hoban, Moutinho, Petrilă, Ioniţă, Ţucudean

Ultimele Stiri
abonare newsletter