Sport

Bogdan Lobonț: „Promovarea este acolo, important este parcursul”

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Bogdan Lobonț, va debuta, sâmbătă, oficial pe banca tehnică în meciul cu Energeticianul.

Înaintea primul său meci ca tehnician al băncii Universității Cluj, Bogdan Lobonț este încrezător în promovarea în Liga 1 dar spune că până acolo parcursul este cel mai important.

Bogdan Lobonț a declarat că întreaga energie a lui și a staff-ului tehnic este canalizată pe a scoate tot potențialul din jucători.
„Este începutul oficial al nostru, al meu și al staff-ului nostru, pe banca lui ”U” Cluj. Ne așteaptă un meci dificil, un meci greu. Întâlnim o formație care este în reconstrucție. Au schimbat mulți jucători, au venit jucători tineri cu potențial foarte bun. Și ținând cond și de previziunile meteo pentru mâine, ne așteaptă un meci foarte greu. Sunt șanse ca să ningă chiar la ora jocului, sunt șanse ca terenul să fie înghețat. Am lucrat în aceste șase săptămâni și am avut posibilitatea de experimenta tot felul de terenuri. Abia așteptăm să începem. Energia mea și a staff-ului tehnic se canalizează pe ceea ce trebuie să facem aici. Rolul nostru este să obținem maxim din ceea ce pot face acești tineri. Toți au valoare, toți sunt importanți. Aici la Cluj am întâlnit mediul perfect care să ne ajute să obținem acest lucru”, declarat tehnicianul clujenilor.


Lobonț spune că se aștepta ca meseria de antrenor să nu fie prea ușoară și că pentru asta s-a pregătit de mai mult timp.
„Implicat am fost din ziua în care am decis să fac acest pas. Decizia nu e de acum ci este de foarte mult timp. Este total diferit față de cariera de jucător pentru că ai în gestionare un număr foarte mare de persoane. Eu știu ceea ce vreau să fac și unde vreau să ajungem. Depinde doar de mine dacă am capacitatea necesară să fac acest lucru. Cu sigurnață nu se face peste noapte, este nevoie de timp. Promovarea este acolo, important este parcursul. Promovarea este rezultatul. Energia noastră se canalizează pe parcursul care trebuie să-l facem. Cu siguranță nu jucăm singuri, joacă și adversarul, Sunt foarte mulți factori de luat în calcul”, a spus Bogdan Lobonț.

El spune că mai important decât regulile sunt ptincipiile după care fiecare om se ghidează în viață.
„Ca orice persoană nu am reguli, am principii. Regulile putem să le încălcăm, principiile nu le încalci”, spune Bogdan Lobonț.


Primul meci al Universității Cluj, în partea a doua a campionatului, va fi în deplasare, împotriva Energeticianului. Partida se va disputa sâmbătă, 23 februarie, de la ora 13:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter