Sport

„U” Olimpia Cluj joacă împotriva formației Diósgyőri VTK

Echipa de fotbal feminin „U” Olimpia Cluj va disputa sâmbătă, 16 februarie, de la ora 10:45, pe terenul sintetic din Parcul „Babeș”, al treilea meci amical după pauza de iarnă, împotriva formației Diósgyőri VTK.

Echipa din Ungaria se află în acest moment pe locul 3 în clasamentul primei ligi din țara vecină. Cele două echipe s-au mai întâlnit, în luna iulie 2018, atunci „U” Olimpia Cluj a câștigat meciul cu scorul de 5-2, golurile fiind marcate de Cassidy Benintente, Cristina Carp și Phoenetia Browne.

Managerul clubului ”U” Olimpia Cluj, Mirel Albon, a declarat, înaintea meciului, că se aștepată la o adversară mai mutivată decât în vara anului trecut.
„În iulie anul trecut echipa noastră era într-o etapă de pregătire mai avansată și era mult mai motivată, pentru că mai erau două săptămâni până la meciurile din „Champions League”. Acum echipa din Ungaria este mai avansată cu pregătirea și mai motivată, deoarece sâmbăta viitoare ele joacă semifinala Cupei Ungariei și au șansa să se califice prima dată în istorie în finală. Față de anul trecut, echipa din Miskolc s-a întărit în toate compartimentele, mai puțin portarul, iar echipa noastră a pierdut câteva jucătoare importante. În consecință atuurile echipei maghiare vor fi experiența și maturitatea jucătoarelor, iar atuurile echipei noastre vor fi elanul și dorința de afirmare a jucătoarelor tinere”, a declarat Mirel Albon, potrivit site-ului clubului.


În ceea ce privește lotul pe care se va putea baza noul antrenor al grupării clujene, Mirel Albon spune că nu se așteaptă la o schimbare de tactică.
„Nu cred că Ioana va schimba sistemul de joc. Totuși pentru Ioana va fi o provocare să rezolve problema fundașului stânga și să găsească soluția cea mai buna la mijlocul terenului, unde are o inflație de jucătoare valoroase. Deși este o generație talentată, nu cred că generația 2003-2004 are încă forța fizică și mentală să joace astfel de meciuri, poate 15-20 minute. Excepție face Ioana Bălăceanu. Eu dacă aș fi antrenor la acest meci aș începe cu jucătoarele experimentate,oricum și între acestea sunt multe jucătoare tinere și foarte tinere”, a mai spus Mirel Albon.

La echipa maghiară evoluează și jucătoare din România. Acest meci va fi o oportunitate pentru a le vedea din nou la muncă înaintea convocării la națională.
„În mare parte lotul este creionat, însă voi anunța lotul definitiv după acest meci. Vor fi două sau trei jucătoare aflate la prima convocare, pe care le voi anunța luni dimineață, în rest jucătoarele cu care vom aborda următoarea campanie de calificare. Din păcate, din nou, din diverse motive ne lipsesc jucătoare importante, precum: Dușa Cosmina, Mihail Isabelle. De asemenea, jucătoare pe care aș fi vrut să le testăm în acest stagiu cum ar fi Laiu Andreea, Kuhle Alexandra și Ghioc Katia nu pot participa”, a spus Mirel Albon care este și selecționerul naționalei.


Până în acest moment, echipa de fotbal feminin ”U” Olimpia Cluj a disputat deja două meciuri amicale, ultimul fiind disputat pe teren propriu în compania formației Heniu Prundu Bârgăului, scor 3-1 (0-1).

”U” Olimpia Cluj va disputa primul meci din Liga 1, pe data de 10 martie, de la ora 11, în compania formației Fortuna Becicherecu Mic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter