Sport

După Barcelona, Juventus vine la Cluj pentru a pregăti micii fotbaliști

Dacă în toamna anului trecut FC Barcelona a organizat un training-camp la Cluj, acum a venit rândul celor de la Juventus Torino.

Tabăra de fotbal Juventus Training Camp România, ediţia Summer 2019, deschisă copiilor cu vârste între 6 şi 13 ani, se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 8-13 iulie 2019.

Principiile Juventus presupun dezvoltarea fotbaliștilor printr-o viziune ce îmbină aspectele tehnice cu cele mentale, emoționale și interpersonale. Metodologia de învățare are la bază cinci puncte.


Fotbaliștii sunt încurajați să își impună jocul, să păstreze posesia mingii și să rămână calmi în orice situație. Sunt îndemnați să se concentreze atât pe inițiativa individuală cât și pe lucrul în echipă.

Se dezvoltă prin exerciții dinamice care vizează perfecționarea aptitudinilor tehnice. În centrul fiecărui exercițiu se află dezvoltarea fiecărui jucător, atât din punct de vedere individual cât și în contextul echipei.


În timpul pregătirii, tinerii fotbaliștii sunt puși în fața unor provocări, individuale și de echipă, care alternează creativ de mai multe ori în decursul fiecărei săptămâni de pregătire.

Jucătorii sunt instruiți să ia decizii eficiente în condiții de meci. Sunt dezvoltate viteza de gândire și adaptarea scenariilor tactice și tehnice la situații reale, în care totul se află într-o continuă schimbare.


Școala de fotbal Juventus creează un tip de identitate care promovează spiritul de echipă. Acest principiu se aplică atât pe teren, cât și în afara lui.

Deschiderea oficială şi un antrenament demonstrativ vor fi chiar pe Cluj Arena, după care restul şedinţelor de pregătire se vor desfăşura, cel mai probabil, în Parcul „Iuliu Haţieganu”. Tot programul va cuprinde 20 de ore de antrenamente, iar fiecare copil va primi, printre altele, câte două rânduri de echipament sportiv, o minge şi un rucsac.


Înscrierile pornesc de la 550 de euro şi ele se pot face pe site-ul competiţiei, acolo unde puteţi afla şi mai multe detalii despre Juventus Training Camp.

Tabăra de fotbal JTC România este un stagiu de pregătire după modelul Juventus adus în ţara noastră de Luigino Pellegrini, fost agent al lui Roberto Baggio.

abonare newsletter