Sport

Simona Halep, după victoria cu Kaia Kanepi: „Acum merg cu mai multă încredere”

Simona Halep a trecut de Kaia Kanepi, pe Margaret Court Arena, 6-7 (2), 6-4, 6-2, și a devenind a doua româncă calificată în turul doi, după Irina Begu.

Tenismena din România, Simona Halep (27 de ani) a câștigat prima partidă după o secetă de 149 de zile, după ce a învins-o pe Kaia Kanepi în trei seturi, scor 6-7, 6-4, 6-2.

La final a comentat meciul care i-a adus mai multe probleme decât se aştepta. De asemenea, românca i-a cucerit pe australieni, după ce a susţinut că e pe jumătate australiancă.


„Vă mulţumesc! Aţi fost fantastici, vă mulţumesc pentru ajutor. Mă bucur că am câştigat. Nu vreau să-mi amintesc acel meci (n.r. - înfrângerea cu Kaia Kanepi de la US Open 2018), ştiam ce trebuie să fac, ştiam că trebuie să fiu puternică, să am încredere. Sunt foarte fericită. Acum merg cu mai multă încredere (n.r. - în turul secund la turneul australian), o să fie la fel de greu, voi avea mult mai mult de muncă”.

Halep ştie cum să-şi apropie fanii, iar la final a dat o declaraţie care, mai mult ca sigur, i-a mişcat pe australieni.
„Fiecare meci e greu. Oamenii de aici au fost foarte amabili cu mine. Îmi place Australia, sunt pe jumătate australiancă, pentru că am avut un antrenor australian. Multumesc, Darren, pentru toţi aceşti ani!”, a declarat Halep după meci.


România duce trei sportivi în turul doi la Australian Open 2019: marţi, Simona Halep şi Marius Copil au confirmat aşteptările, s-au impus şi i s-au alăturat Irinei Begu în faza a doua de întreceri.

Jucătoarea română va evolua în manşa a doua cu americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, care a întrecut-o, cu 6-3, 3-6, 7-5, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 111 WTA, venită din calificări. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Ultimele Stiri
abonare newsletter