Sport

Înfrângere categorică a baschetbalistelor clujence în fața liderului Sepsi

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj a fost învinsă categoric de multipla campioană Sepsi SIC Sf. Gheorghe, sâmbătă, 5 ianuarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 54-96 (11-27, 13-17, 16-25, 14-27).

Meciul a contat pentru etapa a treia a returului din Grupa Roşie a Ligii Nationale de baschet feminin.

Baschetbalistele pregătite de Carmin Popa nu au mai reuşit să repete evoluţia foarte bună de la victoria cu CSU Olimpia Braşov şi au fost dominate categoric de jucătoarele din Sfântu Gheorghe, care au condus pe toată durata partidei, iar “universitarele” nu le-au dat niciun fel de emoţii.


Fără țintă la coș și puternic retrase în apărare, clujencele nu au reușit să facă față atacurilor jucătoarelor Annemarie Părău și Ioana Ghizila care împreună cu echipa au reușit să se detașeze încă din primele minute ale partidei.

Practic pe teren am văzut două echipe de nivel total diferit, ceea ce se vede și în clasament unde Universitatea Cluj nu a reușit, în acest sezon, decât o singură victorie, în fața formației CSTBv Olimpia CSU Brașov, scor 80-74.


Singurele minute în care clujencele dădeau semne că și-au revenit au fost chiar ultimele două ale meciului, însă diferența era deja considerabil prea mare.

În următoarea etapă, Universitatea va primi vizita formaţiei FCC ICIM CSB Arad, sâmbătă, 12 ianuarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.


Cea mai bună marcatoare din tabăra Universităţii Cluj a fost Rishonda Janell Napier, cu 12 puncte, urmată de Irina Mihaela Părău (11 pct.), Arlesia Norrell Morse (9), Paula Cenean (7), Roberta Bot (5), Aleksandra Begenisic (4), Marina Sfirlea (4) şi Adina Ciciovan (2).

De la Sfântu Gheorghe cea mai bună marcatoare a fost Kristina Higgins (23 puncte), Angelika Slamova (18 pct), Marina Solopova (17 pct), Ioana Ghizila (16), Peyton Whitted (9), Annemarie Părău (9) şi Anca Şipoş (4).


La masculin, echipa de baschet a Universității Cluj a învins, sâmbătă, pe teren propriu, formația CN Aurel Vlaicu București, scor 75-45, într-un meci contând pentru etapa a 16-a a Grupei C. Cu acest scor, Universitatea Cluj a reușit să paseze lanterna roșie a grupei rivalei din acest meci.

Clasament LNBF, Grupa Roșie:
1. ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 22
2. CS Municipal Satu Mare 22
3. CS Municipal Târgoviște 20
4. CSTBv Olimpia CSU Brașov 19
5. FCC ICIM CSB Arad 16
6. Phoenix Știinta Constanța 14
7. CS Universitatea Cluj 13

Ultimele Stiri
abonare newsletter