Sport

Sfârșit perfect de an pentru Antonio Conceicao. CFR, pe primul loc, la 6 puncte de FCSB

CFR Cluj a încheiat cum se poate mai bine anul 2018. Echipa din Gruia termină anul pe locul 1, antrenorul Antonio Conceicao realizându-și cu brio obiectivul.

După un început de an volburos, cu multe probleme în ceea ce privește rezultatele în cupele europene și cele interne, CFR Cluj a reușit să se stabilizeze și chiar să-și revină în clasament.

În acest moment jocul CFR-ului este foarte bine legat, jucătorii antrenați de portughezul Antonio Conceicao reușind să marcheze din aproape orice poziție.


Golgheterii echipei clujene sunt George Țucudeanu (27 ani), cu 13 goluri marcate, urmat fiind de Billel Omrani (25 ani), cu 5 goluri marcate. Culio și Deac au marcat și ei câte 3 goluri, Păun și Ioniță au marcat și ei câte două goluri, în timp ce Manea, Mureșan, Costache, Djokovic, Vinicius și Mountinho au marcat o singură dată pentru CFR Cluj.

După plecarea lui Iuliu Mureșan de la clubul CFR Cluj și venirea lui Daniel Stancu, antrenorul grupării clujene, Antonio Conceicao, avea ca obiectiv clasarea pe prima poziție a clasamentului Ligii 1 la finalul lui 2018. Din fericire acest obiectiv s-a îndeplinit iar cariera antrenorului portughez la CFR Cluj va continua.


Directorul sportiv, Daniel Stanciu, spunea, la începutul lunii noiembrie, că obiectivul pe care trebuie să-l îndeplinească Conceicao până la finalul anului 2018, pentru a i se prelungi contractul, este clasarea pe locul 1.
„Dacă vom avea un parcus bun până în iarnă și terminăm pe locul 1 ne gândim să-i prelungim contractul. Cu siguranță CFR nu poate fi decât pe locul 1, acesta este obiectivul”, declara atunci Daniel Stanciu.

Ultimele două partide din acest an pentru CFR Cluj au fost și cele mai dificile pentru echipa clujeană, fiind disputate, în deplasare, chiar în compania contracandidatelor la titlu, FC Viitorul și FCSB. Portughezul este la al 3-lea mandat la echipa din Cluj.


Înaintea meciului cu FC Viitorul, chiar antrenorul CFR-ului spunea că i-a scris moșului că își dorește cele trei puncte, asta pentru a-și asigura prima poziție în clasament.
„Eu i-am trimis o scrisoare lui Moş Crăciun pentru a ne lăsa pe noi să terminăm anul pe primul loc. Vrem cele trei puncte, dar pentru asta trebuie să fim o echipă organizată, consistentă şi să jucăm cu mult curaj şi cu multă ambiţie pentru a câştiga”, declara Antonio Conceicao.

CFR Cluj a înregistrat în acest sezon, din 21 de etape disputate, 13 victorii, 7 egaluri și o singură înfrângere.


Primul meci în Liga 1 din 2019 pentru CFR Cluj va avea loc, pe teren propriu, în compania formației FC Hermannstadt, pe data de 2 februarie. Până atunci formația antrenată de Conceicao a stabilit deja un meci amical în compania echipei FC Zurich. Partida va avea loc pe data de 18 ianuarie.

Clasament Liga 1:
1. CFR Cluj 46 puncte
2. FCSB 40 p.
3. U Craiova 38 p.
4. Sepsi 33 p.
5. FC Viitorul 33 p.
6. Astra Giurgiu 31 p.
7. FC Hermannstadt 28 p.
8. Gaz Metan Mediaș 28 p.
9. Poli Iași 28 p.
10. FC Botoșani 26 p.
11. Dinamo București 22 p.
12. Dunărea Călărași 17 p.
13. Concordia Chiajna 17 p.
14. FC Voluntari 13 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter