Sport

Victorie chinuită pe ultimele minute pentru U-BT împotriva formației Dinamo, scor 96-89

U-Banca Transilvania a învins, pe teren propriu, formația Dinamo București, scor 96-89 (28-24, 27-17, 23-19, 18-29), într-un meci din etapa a 11-a a Ligii Naționale.

Jucătorii antrenți de Mihai Silvășan au controlat meciul în timpul primelor trei sferturi de partidă însă erau să fie învinși chiar în ultimul sfert al meciului.

Partida a început cu tradiționalul gest pentru copiii nevoiași, spectatorii aruncând din  tribune pe parchet sute de obiecte de pluș care apoi au fost trânși și vor ajunge la zeci de copii de la Grădinița din Aghireșu și de la Grădinița Ticu - Colonie.


Cu un Kyndall Dykes din nou în formă, U-BT au controlat meciul încă de la început, cele două echipe intrând la vestiare cu o diferență de 14 puncte. În sfertul trei, diferenţa a sărit de 20 de puncte pe tabelă, iar Silvăşan şi-a permis să folosească şi jucătorii mai tineri din lot.

Ultimul sfert a fost cela care putea să schimbe soarta meciului, în doar cinci minute dinamoviştii reuşind să recupereze 14 puncte. Finalul nu a fost deloc unul pe care clujenii îl sperau, la doar un minut de final U-BT se afla la doar trei puncte avans, însă finalul a fost gestionat mai bine de către gazde, care s-au impus cu 96-89.


La final, baschetbaliștii clujeni au împărțit cadouri copiilor prezenți la acest meci.

Antrenorul principal al echipei U-Banca Transilvania, Mihai Silvășan, a declarat la finalul meciului că a fost un meci mai dificil decât se așteptau.
„Un meci mai greu decât ne așteptam, evident, ni l-am făcut noi foarte greu după pauză, când am redus turația motoarelor, inexplicabil. Am mers la plus 21 de puncte, am făcut niște schimbări și intensitatea noastră a lăsat de dorit după aceea. Probabil ne-am așteptat ca ei să ne ofere victoria pe tavă, ne-am așteptat să cedeze când aveam 21 de puncte, însă știam că nu e cazul și ne-am făcut viața grea pe final. Victoria e victorie, mergem mai departe, însă mentalitatea pe care am arătat-o în repriza a doua mă nemulțumește și trebuie să lucrăm la asta, nu e prima oară când se întâmplă în acest sezon”, a declarat Mihai Silvășan.


Tehnicianul echipei clujene spune că urmează trei meciuri decisive pentru configurația clasamentului LNBM.
„Urmează cele mai importante meciuri ale acestei faze, ultimele trei, deplasare la Craiova, acasă cu Oradea și cu Sibiu, care vor fi decisive pentru configurația clasamentului înainte de Top 6. Suntem o echipă care ne dorim să terminăm pe primul loc și fiecare meci îl vom aborda numai și numai la victorie”, a mai spus Silvășan.

Pentru baschetbaliștii clujeni urmează ultimul meci din acest an, disputat pe data de 29 decembrie, de la ora 18:00, în deplasare, împotriva formației SCMU Craiova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter