Sport

Darrin Dorsey este noul fundaș al echipei U-BT, dar se desparte de Stamenković

Clubul de baschet masculin U-BT a ajuns la un acord cu fundașul american Darrin Dorsey. Acesta măsoară 1,88 metri înălțime, are 86 de kilograme, 31 de ani și vine la Cluj-Napoca din campionatul grec.

Născut în Phoenix, Arizona, Dorsey a jucat baschet încă din liceu, la Glendale High School, după care a urmat, ca majoritatea baschetbaliștilor de peste Ocean, cariera universitară. În perioada 2007-2011, a evoluat pentru trei colegii, respectiv Bakersfield, Dakota Wesleyan și Berea College.

Cariera profesionistă a debutat pentru Dorsey în 2011, în Canada, la Halifax. Sezonul 2012-2013 l-a împărțit între Mexic (Ostioneros de Guaymas) și Columbia (Cafeteros Armenia). Tot în țara sud-americană a început următorul sezon, însă a schimbat echipa, trecând la Bambuqueros de Neiva, dar s-a întors pe final de sezon la Cafeteros.


În 2014-2015, Dorsey a trecut în Argentina, la Unión de Santa Fe, finalul sezonului prinzându-l în Israel, la Hapoel Kfar Saba.

Au urmat două sezoane în campionatul francez, la Poitiers (Pro B) și, respectiv, ESSM Le Portel, pentru ca, după o scurtă escală în Turcia, la Ușak Sportif, să revină în Hexagon, la Élan Chalon.


În stagiunea curentă, Darrin Dorsey a evoluat pentru Holargos (Grecia).

Dorsey s-a remarcat ca un bun aruncător de la distanță și pasator. La Poitiers, americanul a jucat în medie 32.5 minute și a înscris aproape 17 puncte (34% la trei puncte), cu 4 recuperări, 4.5 pase decisive și 2.1 intercepții în 37 de meciuri.


Procentajele de dincolo de semicerc au devenit chiar mai bune odată cu trecerea în prima ligă franceză, la ESSM Le Portel. Americanul a jucat 35 de meciuri aici, având medii de 14.3 puncte (42% la trei puncte), 2.3 recuperări, 4.3 pase decisive și 1.6 intercepții în 30 de minute jucate.

În sezonul precedent, Dorsey a evoluat în doar trei jocuri pentru Ușak Sportif, însă a bifat 36 pentru Chalon. În ProA a avut medii de 5.2 puncte, 1.5 recuperări și 2.8 pase decisive în 17 minute petrecute pe parchet în cele 25 de meciuri, jucând în 11 partide de Basketball Champions League (8.1 puncte cu 41% la aruncările de dincolo de semicerc, 2 recuperări și 4 pase decisive în 22 de minute jucate pe meci).


În sezonul curent, Darrin a acumulat 5.5 puncte, 2.5 recuperări și 2.2 pase decisive în 22 de minute de joc, în șase meciuri în liga elenă.

Palmaresul lui Dorsey cuprinde un titlu de campion în Columbia.


Antrenorul echipei clujene, Mihai Silvășan, a declarat că vine pentru a întări poziția de fundaș.
„Am hotărât să-l transferam pe Darrin și să ne întărim pe postul de fundaș. El este un jucător cu experiență în campionate puternice din Europa, un jucător cu personalitate, căruia ii place sa câștige. Ne dorim sa fie veriga care sa ne facă mai puternici și să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Mihai Silvășan.

Totodată, clubul U-BT a anunțat că jucătorul Peđa Stamenković va părăsi echipa în viitorul apropiat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter