Sport

Țucudean, după aflarea adversarelor la EURO 2020: „Ne vom lupta până la ultimul meci”

Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta vor fi adversarele României, în preliminariile Euro 2020.

Jucătorii echipei naționale au urmărit tragerea la sorți pentru calificările la Campionatul European din 2020, care a avut loc la Dublin.

Aflată în urna a patra valorică, naţionala lui Cosmin Contra nu a reuşit să prindă o grupă accesibilă la tragerea la sorţi desfăşurată la Dublin. De asemenea, „tricolorii” vor juca în una din cele cinci grupe cu şase echipe.


Atacantul George Ţucudean, golgheterul ediţiei trecute a Ligii I şi liderul marcatorilor în sezonul actual, a apreciat că România va juca într-o grupă frumoasă.
„Este o grupă frumoasă, în care Spania este favorită. Cred în şansele noastre, am demonstrat în ultimul an că formăm un grup puternic, iar rezultatele au fost unele pozitive. Ne vom lupta până la ultimul meci pentru a obţine calificarea!”, a spus jucătorul campioanei CFR Cluj.

Meciurile turneului final se vor desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, în 12 ţări, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoţia, Spania şi Ungaria.


La EURO 2020 se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă. Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2019.

Ultimele patru naţionale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obţin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) îşi vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Naţiunilor, şi finala (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020.


Grupele din preliminariile Euro 2020:
Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo
Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg
Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus
Grupa D: Elveţia, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar
Grupa E: Croaţia, Ţara Galilor, Slovacia, Ungaria,  Azerbaidjan
Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, România, Insulele Feroe, Malta
Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia
Grupa H: Franţa, Islanda, Turcia, Albania, Moldova, Andorra
Grupa I: Belgia, Rusia, Scoţia, Cipru, Kazahstan, San Marino
Grupa J: Italia, Bosnia, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein

Ultimele Stiri
abonare newsletter