Sport

Adus cu surle și trâmbițe, plecat "pe targă". Problemele grave depistate la starul Ligii 1

Julio Baptista, 37 de ani, a plecat de urgență la Barcelona după ce doctorii clujeni au depistat mai multe probleme grave la genunchii fostei vedete de la Real Madrid.

După ce a acuzat săptămâni la rând dureri la genunchi, cel poreclit "Bestia" a fost trimis pentru un RMN, iar rezultatele i-au șocat pe medici.

"Are bursită, cartilajele sunt praf, conform aprecierilor medicale, are și ruptură de menisc. Ni s-a spus: «Cum de mai poate să meargă, la ce are, darămite să maj joace și fotbal?! Zilele trecute a plecat la Barcelona, să se trateze acolo", afirmă surse din cadrul clubului "feroviar", conform Gazetei Sporturilor.


Ce este bursita? - O boală întâlnită la sportivi. Bursa este un mic sac cu lichid care funcţionează ca suprafaţă de alunecare între diferite ţesuturi ale organismului, pentru a reduce frecarea. În urma inflamaţiei, bursa se umflă, devine rigidă şi nu mai funcţionează ca o suprafaţă de alunecare între tendoane, muşchi şi oase. Se sporeşte, astfel, procesul de frecare dintre acestea şi apar durerea, senzaţia de tensiune, roşeaţa, căldura şi umflarea zonei adiacente bursei. Continuarea activităţii premergătoare bursitei va agrava simptomele şi va îngreuna vindecarea.

Sosit în această vară ca cel mai sonor nume din istoria Ligii 1, Julio Baptista a prins doar 3 meciuri în tricoul CFR-ului, toate din postura de rezervă. Deși se dorește rezilierea contractului cu fostul internațional brazilian, fostul star de la Real, Arsenal sau AS Roma vrea să-și ducă până la capăt înțelegerea cu campioana, scadentă abia în vara anului viitor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter