Sport

De Ziua României, naționala de handbal debutează la EURO

Naționala de handbal a României va debuta la Campionatul European din Franța în fața Cehiei chiar de Ziua României, pe data de 1 decembrie.

Obiectivul trasat de Federație este un loc între primele șase, iar pentru aceasta este necesar ca la EURO naționala României să se claseze între primele șase echipe. Această clasare ar reprezenta asigurarea statului de gazdă pentru mondialul de anul viitor.

Primul meci pentru România, va fi pe 1 decembrie, cu Cehia. Norvegia și Germania vor fi următoarele adversare din grupă pentru naționala lui Ambros Martin, iar un loc între primele trei asigură calificarea în grupa principală.


Principala marcatoare a României, Cristina Neagu, a declarat că își dorește ca de Ziua României să ofere bucurie întregii țări și să debuteze cu dreptul la Campionatul European.
„E mai special faptul că meciul cu Cehia se joacă de 1 decembrie? Cu siguranță. Vrem să oferim această bucurie unei țări întregi, avem și o mică revanșă de luat împotriva Cehiei, se joacă chiar de 1 decembrie și m-aș bucura din tot sufletul să debutăm cu dreptul și să oferim întregii Românii o victorie”, a declarat Neagu la conferința de presă de dinaintea plecării în Franța.

Naționala s-a pregătit pentru turneul final din Franța, la Trofeul Carpați, disputat la București, pe care l-a câștigat după două meciuri, cu Serbia și cu România B.


La turneul final anterior, România a terminat pe locul 5.

Antrenorul naționalei României, Ambros Martin a decis lotul României pentru Campionatul European din Franța. Selecționerul spaniol a apelat la 17 jucătoare, printre care și Andreea Polocoşer, care este debutantă la un turneu final.


Lotul României pentru Euro:
Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska
Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Andreea Polocoşer
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştioiu
Pivoţi: Crina Pintea, Daniela Raţiu, Raluca Băcăoanu

Ultimele Stiri
abonare newsletter