Sport

Naționala de baschet a României întâlnește reprezentativa Finlandei în ultimul meci la FIBA 2019

Reprezentativa feminină a României primește astăzi, de la ora 20:00, replica selecționatei similare a Finlandei, partida de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca fiind ultima dispută a Grupei E din cadrul FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers.

Confruntarea cu Finlanda reprezintă și ultima partidă disputată de Ancuța Stoenescu în tricoul României, cea mai titrată baschetbalistă din România anunțându-și oficial retragerea de la echipa națională.

Depașind problemele care au dat bătăi de cap staff-ului medical după meciul de sâmbătă cu Franța, și ținând cont și de accidentări, antrenorul principal Dragan Petricevic s-a decis, marți dimineața, asupra numelor celor 12 sportive care vor evolua împotriva Finlandei.


Lotul României în meciul cu Finlanda:
Gabriela Mărginean (Adana Basket - Turcia)
Adina Stoiedin (Scrivia - Italia)
Ashley Walker (Mersin BSB - Turcia)
Elisabeth Pavel (Reims - Franta)
Carla Popescu (CSM Targoviste)
Ancuța Stoenescu (CSM Targoviste)
Ioana Ghizila (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Alina Podar (CSTBv Olimpia CSU Brasov)
Ecaterina Armanu (Phoenix Stiinta Constanta)
Gabriela Irimia (CSM Targoviste)
Teodora Neagu (FCC ICIM CSB Arad)
Irina Parău (NBS Cluj-Napoca / Universitatea Cluj-Napoca)

Ținând cont de anunțul antrenorului Dragan Petricevic, putem remarca faptul că la meciul de astăzi cu Finlanda vom asista la un adevarat schimb de ștafetă între generații, urmând să asistăm atât la ultimul meci sub tricolor al Ancuței Stoenescu, cât și la primul meci în echipamentul naționalei de senioare al tinerei Carla Popescu.


După mai bine de două decenii petrecute cu brio sub panouri, Ancuța Stoenescu se va retrage de la echipa națională la Cluj-Napoca.

Astăzi vom avea pe parchetul Sălii Sporturilor o națională care îmbină experiența și valoarea grupului format din jucătoare consacrate, în frunte cu Mărginean și Walker, cu dorința de afirmare a tinerelor care au evoluat cu succes în loturile reprezentative de junioare.  


Din nefericire, naționala României nu mai are nici măcar șanse teoretice de calificare la turneul continental, după cinci runde în care a reușit o singură victorie și patru înfângeri.

Clasamentul Grupei E:
1. Slovenia - 10 puncte (5 victorii)
2. Franța - 9 puncte (4 victorii, 1 înfrângere)
3. România - 6 puncte (1 victorie, 4 înfrângeri)
4. Finlanda - 5 puncte (5 înfrângeri)

Ultimele Stiri
abonare newsletter