Sport

Mirel Rădoi, mulțumit de atitudinea elevilor săi după remiza cu Belgia: „Obiectivul la EURO rămâne neschimbat, locurile 1-4”

Mulțumit de atitudinea elevilor săi după remiza spectaculoasă cu naționala Belgiei, 3-3, selecționerul naționalei de tineret a României are încredere că "tricolorii mici" vor face o figură frumoasă la turneul final de anul viitor.

"Am remizat cu un adversar puternic, calificat la EURO, așa cum suntem și noi. Era normal să întâmpinăm probleme, având jucători noi în lotul echipei și un sistem de joc nou. Mi-aș fi dorit să începem partida așa cum am terminat-o, partea bună este că am marcat trei goluri, partea proastă este că am primit tot trei. Mă bucur că belgienii au acceptat să putem rula întreg lotul avut la dispoziție", a comentat Rădoi meciul amical disputat în Gruia.

"Sunt convins că putem să formăm un lot de 23 de jucători care să ne reprezinte cu mândrie la turneul final. Consider că la scorul de 1-3 diferența era prea mare, mă bucur însă de cum au reacționat jucătorii mei, de atitudinea lor, de faptul că jucătorii noi au respectat ceea ce le-am cerut, chiar dacă am efectuat un singur antrenament cu ei. Acesta este nivelul echipelor calificate, statisticile arată că Belgia dacă a avut 5 ocazii a marcat 2 goluri, un nivel foarte ridicat. Echipa a făcut o risipă mare de efort, nu am avut sarcini defensive, ne-am dorit să jucăm ofensiv și să prestăm un joc bun, rezultatul a contat mai puțin", a declarat selecționerul naționalei de tineret la conferința de presă.


Calificată la Campionatul European de anul viitor după două decenii de pauză, naționala de tineret a României speră la un parcurs mulțumitor la turneul final din Italia. Mirel Rădoi este de părere că trupa sa poate ajunge chiar până în semifinalele competiției, asta dacă va continua să presteze un joc asemănător celui din finalul meciului amical cu Belgia.

"Toate echipele calificate la turneul din Italia sunt cel puțin la nivelul nostru, niciun adversar nu va avea o viață ușoară cu noi, la fel cum nici noi nu vom avea cu ei. Obiectivul meu rămâne neschimbat, locurile 1-4 la EURO 2019!", a precizat fostul căpitan al Stelei.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter