Sport

Handbalistele clujence reușesc a doua victorie și urcă pe locul 11

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a reușit a doua victorie din acest sezon în fața formației Dunărea Brăila, în ultimul meci din acest an, scor 26-25 (12-12).

Universitarele au început puternic meciul, înscriind rapid trei goluri după care au ieșit din joc fiind egalate și apoi conduse chiar și cu cinci goluri.

Totuși, acest avantaj al brăilencelor nu a rezistat mult iar antrenorul clujencelor, Alin Bondar, a repornit motoarele după 20 de minute reușind ca rele două echipe să intre cu scor egal la pauză.


Începutul reprizei secunde părea a fi a clujencelor însă apărarea brăilencelor și-a spus cuvântul reușind să meargă cap la cap până la finalul meciului.

Nu au lipsit fazele controversate, antrenorul Aurelian Roşca reproșându-le arbitrilor, după un time-out, că a cedat incorect mingea „studentelor” dar și că la ultima fază a meciului aruncarea efectuată de o jucătoare a echipei sale a fost realizată înainte de fluierul final, asta deși arbitri au anulat acel gol.


Drept urmare a supărării antrenorului Aurelian Roşca, acesta a refuzat să dea mâna, la finalul meciului, cu antrenorul Alin Bondar și a avut o scurtă ceartă cu arbitrii.

Pentru Universitatea Cluj au marcat: Ani-Senocico 6, Lazăr 5, Popa 5, Corkovic 4, Boian 2, Stoklosa 1, Dindiligan 1, Vasiliu 1, Petruș 1


După acest meci, handbalistele Universității Cluj au profitat şi de egalul Galaţiului la Slatina şi au urcat pe poziția a 11-a a clasamentului Ligii Naționale, o poziţie care le duce la barajul pentru menţinerea în Liga Naționale.

Antrenorul echipei clujene, Alin Bondar, a declarat că practic echipa a început meciul după minutul 20, și că deși a fost o perioadă foarte grea egoul fetele și-a spus cuvântul și au reușit să se concentreze mai bine în timpul meciurilor.
„Am început foarte timorat acest joc. Putem spune că noi am început să jucăm din minutul 15, sau poate chiar și 20. Există foarte multă tensiune din cauza rezultatelor, îți mai tremură mâna, dar mă bucur că fiecare fată care a venit de pe bancă a venit cu un plus și și-a ajutat echipa. Este foarte greu să motivezi o echipă care a pierdut opt meciuri la rând. Poate am fost puțin mai serioși la antrenamente, poate ne-am văzut mai mult de ce avem de făcut, poate și dorința a crescut chiar dacă a fost tensiunea aceasta, pentru că și ele au egoul lor de sportive și nu cred că își doresc să piardă zece meciuri la rând”, a declarat Alin Bondar.


În ceea ce privește pauza competițională, Alin Bondar a mai afirmat că este bine că se întrerupe și că deși își planificau deja meciuri amicale s-au concentrat pe ultimele meciuri pentru a urca în clasament.
„Este bine că se întrerupe sezonul. A fost o perioadă foarte grea pentru ele. Este greu dar trebuie apreciate pentru că se străduiesc și încercă să dea tot ce e mai bun pentru clubul lor și probabil și din iarnă încolo. Cu două săptămâni înainte începusem să vorbim pentru meciurile de pregătire pe care le avem. Am abandonat și această treabă. Ne-am focusat strict pe aceste două meciuri. Știam importanța lor, știam că cu două victorii putem fi aproape de locul 11, dacă pierde Galațiul la Slatina, sau pe locul 12 dacă câștigă la Slatina”, a mai spus Alin Bondar.

Una dintre cele mai experimentate jucătoare a echipei Universitatea Cluj, Laura Popa, care a marcat mai multe goluri pe finalul meciului, a spus că deși nu a dat randamentul pe timpul meciului, la finalul partidei și-a adunat forțele și a fost un final frumos de meci.
„A fost frumos pe final. Știu că în timpul meciului nu am dat randamentul pe care trebuia să-l dau dar cât timp am stat pe margine mi-am adunat forțele ca să dau ce e mai bun pe final. Cred că până acum, cu înfrângerile, astea a fost o lovitură destul de grea pentru noi și ne-am adunat destul de bine. Suntem destul de obosite pentru că nu avem un lot foarte mare și cred că avem nevoie de o pauză”, a spus Laura Popa.


Campionatul se întrerupe acum până în luna ianuarie, Universitatea Cluj mai având de recuperat cinci puncte până la locul 10, ultimul ce permite încheierea fără emoţii a sezonului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter