Sport

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: „CFR Cluj are antrenor, eu sunt sub contract”

Numele lui Dan Petrescu (50 de ani) a fost tot mai des vehiculat în ultima vreme ca o variantă plauzibilă de a reveni pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj, odată cu reintrarea în „schemă” a lui Marian Copilu.

La revenirea în țară, după terminarea sezonului fotbalistic în China, Dan Petrescu a mărturisit că ar fi dispus să negocieze preluarea băncii tehnice a echipei CFR Cluj, în cazul în care va fi contactat de campioană, dar a precizat că pentru moment situaţia sa de la Guizhou Hengfeng este neclară.

„Nu ştiu dacă mă vrea cineva dacă CFR e pe primul loc şi au un antrenor, echipa joacă bine, am înţeles, nu văd care ar fi motivul să se schimbe antrenorul acum. Dacă aş fi liber de contract, normal că aş vorbi cu orice echipă care mă doreşte. Şi dacă CFR m-ar dori, normal că aş vrea să vorbesc cu ei. CFR Cluj are antrenor, eu sunt sub contract, rămâne de văzut ce va fi în continuare. Cred că până în decembrie voi şti mai multe”, a declarat Dan Petrescu, potrivit telekomsport.ro.


Zilele trecute, Nicolae Pârnău, agentul „Bursucului” a spus că nu se pune problema însă ca oficialii grupării chineze Guizhou să renunțe la român, chiar dacă echipa sa a retrogradat.
„Dan Petrescu mai are contract încă un an în China. Nu i s-a propus rezilierea contractului sau să plece de la club. La momentul actual nu s-a discutat despre plecarea de la club”, a declarat Pîrnău pentru Ziare.com.

Experimentatul antrenor a preluat-o pe Guizhou Zhicheng în vară. La acea vreme, echipa se afla pe ultimul loc în clasamentul campionatului chinez, cu patru puncte adunate în 11 etape, cu cinci mai puţine decât penultima clasată, Dalian Yifang. Cu Petrescu pe bancă, echipa chineză a mai obţinut 20 de puncte în cele 19 etape rămase de disputat, dar tot pe ultimul loc a încheiat campionatul.


În ultimele meciuri, românul nu a avut dreptul să stea pe bancă, din cauza comportamentului vulcanic, tehnicianul fiind suspendat șapte etape. Aflat în continuare sub contract cu Guizhou, Dan Petrescu rămâne în topul celor mai bine plătiți tehnicieni români. Doar Cosmin Olăroiu câștigă mai bine ca el, 7 milioane de dolari, la Jiangsu Suning.

În acest moment CFR Cluj se află pe primul loc al clasamentului Ligii 1, cu 30 de puncte, pe următoarea poziție, la doar două puncte diferență aflându-se formația FCSB. Pe locurile 3 și 4 se află la egalitate de puncte formațiile Universitatea Craiova și FC Viitorul.


Antrenorul echipei clujene, Antonio Conceicao, are drept obiectiv în acest moment trasat de noul ditrector sportiv al echipei din Gruia rămânerea pe prima poziție cel puțin până în iarnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter