Sport

Rămasă fără antrenor în pauza de iarnă, Simona Halep primește ajutor benevol de la căpitanul României, Florin Segărceanu

Simona Halep a rămas fără antrenor, după ce Darren Cahill a anunţat că îşi ia un an de pauză, dar nu duce lipsă de oferte. Până când numărul 1 mondial va începe căutările pentru aducerea unui nou tehnician, Florin Segărceanu s-a autopropus să o antreneze.

Sportiva noastră nu a spus nimic despre viitorul sfătuitor, iar numele acestuia se lasă așteptat. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu (57 de ani), a vorbit despre situația în care se află Simona Halep.
„Îmi ofer serviciile să o ajut cât timp se antrenează în ţară, dar n-aş putea să o însoţesc în turnee”, a declarat căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup pentru Libertatea.

În privinţa viitorului antrenor, Florin Segărceanu consideră că Simona Halep trebuie să fie atentă. Cahill a reuşit să o ducă spre primul Mare Şlem şi are nevoie de o persoană care să se ridice la nivelul australianului.
„Cahill a ştiut să se impună. Poate alţii nu au reuşit să se impună, cu un program strict. Nu se poate fără antrenor, la nivelul ăsta. E o viaţă dificilă în circuit, cu multe provocări. Plus că într-o anumită perioadă nu merge o anumită lovitură, trebuie exersate anumite aspecte. Îşi poate angaja un antrenor temporar. Nu am apucat să vorbesc cu Simona la telefon, doar ne-am «esemeseuit», înainte să plece în concediu. Sunt şi eu curios să aflu de la ea dacă ştia din timp că Darren Cahill va pleca. E final de sezon şi nu ştiu dacă Simona are un plan B”, a încheiat Segărceanu.


Simona Halep şi Darren Cahill nu vor mai colabora începând cu 2019! Australianul a invocat motive familiale, care au dus, în cele din urmă, la încetarea parteneriatului care i-a adus româncei un titlu de Grand Slam, la Roland Garros.

Românca a traversat cea mai bună perioadă a carierei sale alături de antrenorul australian, care a condus-o spre culmile gloriei în tenisul mondial feminin. Totuşi, drumurile celor doi se despart, antrenorul invocând motive familiale.
„Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce ţin de familia mea”, a anunţat Cahill, care a fost completat de numărul 1 mondial.
„Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând”, a scris Simona Halep după despărțiea de Darren Cahill.


Simona Halep va merge cu echipa de Fed Cup a României la Oastrava, acolo unde fetele noastre vor întâlni Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale (9-10 februarie).

La finalul săptămânii trecute, Cehia a obținut un nou titlu, al 11-lea, după ce a învins SUA în finală.


În 2016, când România a revenit în Grupa Mondială după 23 de ani, fetele noastre au întâlnit de asemenea Cehia, tot deţinătoare a trofeului, şi au pierdut greu, scor 2-3. Diferenţa a fost făcută de meciul de dublu.

Etichete: simona halep
Ultimele Stiri
abonare newsletter