Sport

CFR Cluj își poate schimba antrenorul la iarnă. Care este condiția de rămânere pentru Conceicao

Mai sunt doar șapte etape din Liga 1 de fotbal masculin până la finalul anului iar CFR Cluj conduce campionatul. Pe poziția secundă se află rivala FCSB, la doar două puncte depărtare, iar pe locurile 3 și respectiv 4 se află, la egalitate de puncte, formațiile Universitatea Craiova și FC Viitorul, cu 25 de puncte.

Înainte de startul sezonului 2018/2019, lupta la titlu părea, la fel ca în stagiunea precedentă, o afacere în doi, între campioana CFR Cluj și FCSB. Venirea lui Koljic a transformat-o însă pe Craiova într-o echipă redutabilă, dar și FC Viitorul se luptă pentru câștigarea campionatului.

Clujenii sunt pe primul loc în Liga 1 și au două puncte peste echipa păstorită de Gigi Becali. Totuși, clujenii îşi simt poziţia de lider ameninţată din altă parte. Universitatea Craiova este formația de care Daniel Stanciu se teme în lupta pentru titlu.


Proaspăt revenit la clubul CFR Cluj pe poziția de director sportiv, Daniel Stanciu spune că singura echipă care ar putea să le facă probleme ar fi Craiova, FCSB și Viitorul fiind condiționate de rezultate.
„Craiova e solidă, bine structurată, e un club bine structurat. prin venirea lui Koljic, în sfârșit arată ca o echipă. Cred că asta i-a lipsit atât sezonul trecut, cât și la începutul acestui sezon. Principalul nostru adversar am putea să fim doar noi, Dacă ne pregătim în continuare, concentrați pe ce avem de făcut și avem liniște din toate punctele de vedere, CFR e e principala candidată la titlu. Steaua și Viitorul depind de o serie bună de rezultate”, a spus Daniel Stanciu potrivit digisport.ro.

Deși a fost deja anunțat că va părăsi clubul din China la sfârșitul sezonului, antrenorul cu care anul trecut CFR Cluj a devenit campioană a României, Dan Petrescu, are şanse tot mai mici de de a reveni la clubul clujean. „Bursucul” mai are de stat doar două etape la formația Guizhou Zhicheng.


Actualul antrenor al CFR-ului, Antonio Conceicao i-a convins pe conducatorii clubului și sunt deciși să îi prelungească contractul. Portughezul și-a asigurat postul după ce a obținut patru victorii la rând în Liga 1 asta după ce începutul sezonului a fost unul dezastruos plin cu probleme și incertitudini.

Directorul sportiv, Daniel Stanciu, a mai spus care este obiectivul pe care trebuie să-l îndeplinească Conceicao până la iarnă pentru a i prelungi contractul.
„Dacă vom avea un parcus bun până în iarnă și terminăm pe locul 1 ne gândim să-i prelungim contractul. Cu siguranță CFR nu poate fi decât pe locul 1, acesta este obiectivul”, a declarat Daniel Stanciu.


Ultimele două partide din acest an pentru CFR Cluj le va disputa, în deplasare, chiar în compania contracandidatelor la titlu, FC Viitorul și FCSB.

Următorul meci pentru CFR Cluj va avea loc, pe teren propriu, în comapnia formației Dunărea Călărași, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 21:00.


Clasamentul Ligii 1:
1. CFR Cluj 29 puncte
2. FCSB 27 p.
3. U Craiova 25 p.
4. FC Viitorul 25 p.
5. Gaz Metan Mediaș 22 p.
6. Astra Giurgiu 20 p.
7. Sepsi Sf. Gheorghe 19 p.
8. Dunărea Călărași 16 p.
9. Dinamo București 16 p.
10. Concordia Chiajna 16 p.
11. FC Botoșani 15 p.
12. FC Hermannstadt 14 p.
13. Poli Iași 14 p.
14. FC Voluntari 8 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter