Sport

Şase goluri şi remiză în derby-ul Clujului din Liga Elitelor

La trei săptămâni de la întâlnirea din „şaisprezecimile” Cupei României (2-2 în timpul regulamentar, 4-3, pentru “feroviari”, după penalty-uri), Universitatea Cluj şi CFR Cluj au oferit un nou duel spectaculos, duminică, pe arena CMC, de această dată în campionat.

Elevii lui Călin Sălăgean au intrat perfect în meci şi au înscris prin Balha (15) respectiv Văsălie (23), dar golul lui Dat, care a redus din diferenţă după o jumătate de oră de joc, avea să anunţe revirimentul „alb-vişiniilor”. Nistor şi Banyoi au întors rezultatul în următoarele cinci minute, scor cu care s-a mers, până la urmă, la cabine.

A urmat o repriză secundă de care pe care, cu “U” lovind bara, pentru ca în ultimul sfert de oră să restabilească egalitatea, după „foarfeca” laterală a nou-intratului Marin. Mini-derby-ul Clujului s-a încheiat 3-3, rezultat care o menţine pe Universitatea în fotoliul de lider, cu 12 puncte după şase partide.


Echipa de start a Universității Cluj U19: Gorcea – Potcoavă, Vomir, Telcean, Matiş – Saroşi, Mâlnă – Balha, Oltean, Văsălie – Forna. Au mai intrat: Cohan, Marin, Mureşan, Cobârzan.

Runda viitoare, Universitatea Cluj va primi, de la ora 12:00, vizita formaţiei CSS Slatina.


Sâmbătă, într-o partidă disputată la Zalău, formaţia pregătită de Daniel Sima, care evoluează în Campionatul Naţional, a trecut cu 2-0 de ACS Atletic şi a bifat cea de-a cincea victorie stagională, acumulând 15 puncte. Golurile Universităţii au fost semnate de Cotenescu, în ultimul minut al primei reprize şi Hofman, în startul părţii a doua (52). Clujenii au încheiat partida în inferioritate numerică, după eliminarea lui Raul Oltean (70).

Universitatea Cluj: Pînzariu – Oltean, Cătălin Pop, Molnar, Moraru – Răzvan Pop, Cotenescu, Trifan, Hofman – Bicuschi, Tetean. Au mai evoluat: Chirteş, Veszpremi, Sima, Pojar, Rad.


Etapa următoare e programată sâmbătă, 10 noiembrie, când Universitatea va fi faţă în faţă cu ACS Sighetu Marmaţiei, la Baza Sportivă „Clujana”, cu începere de la ora 14:00.

abonare newsletter