Sport

Realizare importantă pentru Copil în fața lui Federer și urcare în topul ATP după înfrângerea de la Basel

Tenismanul român Marius Copil, care a jucat duminică finala turneului ATP 500 de la Basel, a afirmat că speră ca această performanţă să fie doar începutul unui nou drum pentru el.

Marius Copil a fost învins în două seturi, 7-6 (7/5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, duminică, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro.

Copil a condus în primul set cu 3-1, dar apoi Federer (37 ani), numărul trei mondial, a întors scorul, 4-3, câştigând în tiebreak, cu 7-5. În actul secund, Copil a avut 3-0 şi 4-1, dar Federer a egalat şi s-a impus cu 6-4, după cinci ghemuri consecutive.


Jucătorul din România a reuşit 14 aşi, faţă de 6 ai elveţianului, românul având 4 duble greşeli, iar Federer 3.

Marius Copil a afirmat că speră ca această performanţă să fie doar începutul unui nou drum pentru el.
„Am trăit fiecare punct din finala în faţa lui Federer şi mă bucur că l-am avut ca adversar. Am învăţat foarte multe din aceasta experienţă. Sunt norocos să am o echipă foarte bună alături de mine, cu ajutorul căreia progresez în fiecare zi. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la Basel să mă susţină şi celor care au trăit toate emoţiile în faţa televizorului. Vă mulţumesc pentru miile de mesaje frumoase!”, a mai scris jucătorul român.


După acest rezultat, Marius Copil urcă 33 de poziții în topul ATP până pe locul 60, potrivit topului dat publicității luni. Pe prima poziție se află Rafael Nadal, urmat fiind de Novak Djokovic și Roger Federer.

Marius Copil a fost cel de-al patrulea român care a jucat împotriva lui Roger Federer. Până acum, Andrei Pavel, Victor Hănescu și Adrian Ungur s-au duelat cu fostul lider mondial, în prezent numărul 3. Cei menționați au disputat în total 15 partide cu Federer. Din cele 15 încercări, doar Andrei Pavel a reușit victoria, în urmă cu 18 ani, la Hamburg.


Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a reuşit cea mai bună performanţă a carierei la Basel, aceasta fiind a doua sa finală ATP, după ce la începutul anului fost întrecut în ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, de bosniacul Mirza Basic (7-6, 6-7, 6-4).

Marius Copil a fost recompensat cu 209.715 euro şi 320 de puncte ATP, după ce i-a învins la Basel pe germanul Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, ambii în calificări, pe americanul Ryan Harrison, pe croatul Marin Cilic (7 ATP), americanul Taylor Fritz şi pe germanul Alexander Zverev (5 ATP).

Etichete: marius copil
Ultimele Stiri
abonare newsletter