Sport

Încă un meci mare se va juca la Cluj-Napoca. România U21 va disputa un meci amical cu Belgia în Gruia

Naționala U21 a României, calificată la Campionatul European de anul viitor, va disputa o partidă amicală în compania reprezentativei similare a Belgiei, formație care se va afla și ea în Italia, în vara viitoare, la turneul final. Partida se va disputa joi, 15 noiembrie, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

Tricolorii revin în Gruia după partida cu Ţara Galilor, disputată pe 12 octombrie, câştigată de echipa antrenată de Mirel Rădoi cu scorul de 2-0, şi care a stabilit un nou record de audienţă la un meci al naţionalei U21 în ultimii 30 de ani.

12.588 spectatori au fost prezenţi pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca la partida România U21 – Ţara Galilor U21.


Selecţionata U21 a României este calificată la Euro 2019, din Italia şi San Marino, după ce a terminat neînvinsă grupa de calficare din preliminarii.

EURO 2019 se va desfășura în perioada 16 - 30 iunie, în Italia şi San Marino, iar în acest moment sunt calificate Italia (din oficiu), plus câștigătoarele celor 9 grupe de calificare, adică România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia. Pentru ultimele două locuri se vor lupta la baraje Polonia, Grecia, Austria și Portugalia, cele mai bune locuri doi din toate grupele preliminariilor, fără să se ia în calcul rezultatele cu ultimele clasate.


Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie, la ora 19:00. Tot în noiembrie, pe 12 şi 20, se vor stabili şi ultimele două calificate la Europeanul de tineret din Italia şi San Marino, în urma disputării meciurilor din play-off.

Cele 12 echipe calificate la Campionatul European U21 din 2019 vor fi repartizate în 3 grupe, a câte 4 formații. Primele clasate și cel mai bun loc al doilea se vor califica în semifinale. Echipele care ajung în penultimul act se vor califica la Olimpiada de la Tokio, competiţie la care nu am mai ajuns cu echipa de fotbal din 1964.

Ultimele Stiri
abonare newsletter