Sport

”U” Cluj a făcut spectacol pe Cluj Arena în compania formației din Brăila, scor 6-1

Universitatea Cluj a câştigat cu 6-1 (1-0) meciul jucat acasă, sâmbătă, în faţa ultimei clasate în Liga 2, Dacia Unirea Brăila, în etapa a 12-a a Ligii 2.

Echipa clujeană s-a apropiat de locurile promovabile după victoria la scor în faţa Daciei Unirea Brăila. A fost 6-1 pentru alb-negri care au făcut show după pauză în faţa echipei care a primit deja 35 de goluri în acest sezon. Goga a marcat singurul gol al primei reprize, apoi la reluare diferenţa s-a mărit graţie dublelor lui Ursu şi Marius Coman, dar şi a golului reuşit în final de Răzvan Greu.

Echipa antreenată de Adrian Falub s-a instalat în jumătatea adversă încă din debutul meciului. Goga a reușit să deschidă scorul după zece minute de joc, învingându-l elegant pe Avram cu un șut la colțul scurt (10). În ciuda ofensivei gazdelor, prima parte s-a încheiat cu doar o singură reușită pe tabelă, însă în partea a doua a urmat un festival de goluri în poarta oaspeților.


Primele 10 minute ale părţii secunde aveau să fie cele mai spectaculoase din întreaga partidă. Mai întâi, Ursu şi Coman, acesta din urmă aflat la primul său gol pentru „U”, au dus scorul la 3-0 profitând şi de o apărare lejeră a oaspeţilor. Acelaşi Coman a făcut henţ în careu imediat după ce a marcat, însă Dur-Bozoancă a apărat penalty-ul executat de Calu.

Marius Coman și Octavian Ursu au marcat câte două goluri în minutulele 73 și 79. Brăilenii nu au plecat fără gol înscris pe Cluj Arena, iar Van den Driest a înscris în minutul 87. Câteva secunde mai târziu de la reușita oaspeților, la faza imediat următoare, Răzvan Greu a stabilit scorul final: 6-1.


În urma acestei victorii facile, Universitatea Cluj a urcat, temporar, pe locul 4 în Liga a 2-a, la patru puncte de lider, acolo unde vor sta până la ultimele două partide ale etapei a 12-a.

Echipele de start:
Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă (Hordouan, min 82), Abrudan, Cordoș, Berci – Florescu, Giurgiu, Ursu (Al. Coman, min. 80), Goga – Gavra, Coman (Greu, min. 75)
Rezerve: Albuț, Al. Coman, Greu, Hordouan, Taub, D. Dumitrescu, Ene. Antrenor: Adrian Falub


Dacia Unirea Brăila: Avram – Niță, Merville (Hîmpea, min. 46), Pleșa, V. Manu – Lu Yueteng, Calu (Mucuță, min. 60), Vitan, Maxin – Ciucureanu, Bebey Enoga
Rezerve: Chirilă, Coteț, Mucuță, Hîmpea, Crăciun, Le Metayer, Van Den Driest. Antrenor: Florentin Petre

Etichete: Universitatea Cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter