Sport

Peste 8.000 de bilete au fost deja vândute pentru meciul România - Țara Galilor de la Cluj

La primul meci oficial al naționalei de tineret disputat după 1990 la Cluj-Napoca se anunță deja numeroși spectatori, peste 8.000 de bilete au fost deja achiziționate.

Astfel, cel mai probabil Cluj-Napoca va intra în top 10 asistențe la meciurile tricolorilor mici disputate în preliminariile turneelor finale din ultimii 30 de ani.

Statisticile oficiale UEFA privind asistențele de care a beneficiat România U21 din 1990 până azi, în partide din preliminariile Campionatelor Europene, evidențiază un clasament interesant. Astfel, 8 orașe diferite din România se regăsesc în top 10.


La Cluj-Napoca, tricolorii mici nu au disputat însă nicio partidă oficială în acest interval de timp. Finalul actualei campanii propune, așadar, o premieră pentru ultimele decenii și lansează și o provocare: se anunță o asistență care va schimba ierarhiile istorice!

De joi, 11 octombrie, biletele sunt disponibile și la casele de bilete de la stadionul Dr. Constantin Rădulescu, între orele 12:00-19:00. Prețul unui bilet este 10 lei (intrare generală)


Până acum, meciul cu cei mai mulți spectatori din actuala campanie, este reprezentat de România - Bosnia și Herțegovina 2-0, disputat la Ovidiu. Acesta se află pe locul 12 în clasamentul ultimelor decenii, cu o asistență de 4.182 suporteri.

Reprezentativa Under 21 a României s-a antrenat miercuri seara la baza sportivă „Iuliu Hațieganu” a Universității ”Bábes Bolyai”, în vederea pregătirii partidei cu Țara Galilor, programată pe 12 octombrie, ora 19:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj.


Ședința de pregătire a durat aproximativ 90 de minute. Tricolorii s-au bucurat și de asistență la antrenament, fiind încurajați de copii ai cluburilor de fotbal juvenil care își desfășoară activitatea în complex.

Tricolorii mici mai au nevoie de patru puncte, în cele două meciuri, pentru calificarea directă la Campionatul European ce va fi găzduit anul viitor de Italia și San Marino.


Lotul convocat de Mirel Rădoi:
Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Mihai Butean (AFC Astra), Ricardo Grigore (Dinamo), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alex Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe)


Mijlocași: Dragoș Nedelcu (FCSB), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 Club Sportiv), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Alexandru Mățan (FC Viitorul)

Atacanți: Florinel Coman (FCSB), Andrei Ivan (Rapid Viena), George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esjberg)

abonare newsletter