Sport

Potaissa Turda pierde primul meci din sezon împotriva CSM Focșani, scor 32-33

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda a pierdut meciul disputat împotriva formației CSM Focșani, miercuri seara, scor 32-33, pe teren propriu, într-o partidă care a contat pentru etapa a VI-a, din cadrul Ligii Naționale.

Una din surprizele campionatului a avut loc la Turda, acolo unde liderul clasamentului Potaissa Turda a pierdut meciul din etapa a 6-a a Ligii Naționale împotriva formației CSM Focșani, scor 33-32 (18-19).

Potaissa Turda a început meciul fără câțiva jucători de bază: Savic, Thalmaier, Zacaciurin și Gică Cîntec.


CSM a început mai bine și s-a distanțat la două goluri (10-12, min 19). Din păcate, Radu Lazăr s-a accidentat pe parcursul primei reprize, astfel încât Turda a rămas doar cu un singur inter aflat pe teren, juniorul Teodor Pințoiu.

Până la pauză, Potaissa a reușit să revină pe tabelă (17-15, min 27), intrând cu un avantaj de un gol la pauză, 19-18.


Repriza a doua a fost una mai agitată, Potaissa Turda distanțându-se cu două goluri (23-21, min 39), însă Focșaniul a revenit rapid (23-23, min 40). Oaspeții au preluat conducerea (23-24, min 41) și au continuat jocul bun. În ultimele 10 minute cele două echipe au mers cap la cap și au tot schimbat raportul pe tabela de marcaj, însă la ultimul atac, Focșaniul a ratat, Turda nu a avut timp să finalizeze din acțiune, Ghiță aruncând de la 9m, în zidul făcut în fața porții lui Tevzadze, meciul terminându-se cu scorul de 32-33.

După acest scor Potaissa Turda cedează primul loc în clasament echipei CSM București, adversara din următoarea etapă.


Președintele clubului din Turda, Flaviu Sâsâeac, a declarat că jucătorii trebuie să-și revină după această nfrângere și că trebuie să se concentreze pe meciul cu Bucureștiul.
„A fost un meci în care Focșaniul a demonstrat că este o echipă valoroasă și care ne-a predat o lecție foarte bună de handbal și de mobilizare. Sper să învățăm din această lecție. A fost echipă pe care am învins-o de fiecare dată până acum și s-a adunat multă frustrare și multă dorință de revanșă. Ca să progresezi, trebuie să găsești partea bună în momentele grele, partea bună de aici ar fi să ne uităm în oglindă toți și jucătorii care au jucat azi, trebuie să își dea seama că au valoare, atunci când dau 100%. Când nu fac asta, îi bate vântul pe toți. Trebuie să se nască orgoliul nostru și să compensăm cu puncte obținute în fața granzilor din București”, a declarat Flaviu Sâsâeac, potrivit turdanews.ro.

Această înfrângere este prima pentru Potaissa Turda în fața celor de la CSM Focșani. Echipa de handbal Potaissa Turda va evolua duminică, de la ora 17:00, în Cupa României, pe terenul formației CSM Reșița.


Potaissa Turda -  CSM Focșani 32-33 (19-18)

Marcatori:
Potaissa Turda: Ghiță (12 goluri), Szoke (5), Rotaru (4), Talas (3), Cîntec (2), Pavel (2), Lazăr (2), Laslo (2)


CSM Focșani: Miroiu (8 goluri), Țuțu (6), Mocanu (6), Rață (3), Hagiu (3), Moisă (3), Hrimiuc (2), Rotaru (2)

Clasament Liga Națională:
1. CSM București 16
2. Potaissa Turda 13
3. Dinamo București 13
4. CSM Focșani 13
5. Dunărea Calarasi 11
6. Politehnica Timișoara 11
7. Steaua București 10
8. Minaur Baia Mare 9
9. Dobrogea Sud 9
10. HC Buzău 6
11. CSM Făgăraș 3
12. Știința Bacău 3
13. CSU Suceava 2
14. Universitatea Cluj 0

Ultimele Stiri
abonare newsletter