Sport

Înfrângere în primul tur pentru baschetbalistele de la ”U” Cluj

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a disputat primul meci din noul sezon competițional, în primul tur al Cupei României, în compania formației Phoenix Constanța, această fază a competiției desfășurându-se în sistemul tur-retur.

Meciul tur dintre cele două s-a jucat în Sala Sporturilor „Horia Demian”, fiind câștigat de oaspete cu scorul 77-73 (20-11, 11-21, 25-19, 21-22).

Startul meciului le-a aparținut oaspetelor, clujencele au reușit să înscrie și să egaleze prin Morse, care a transformat patru libere, 10-10. Echipa de la malul Mării a preluat din nou controlul și după primele 10 minute era în avantaj cu 20-11. Morse a fost din nou decisivă și a egalat, iar apoi meciul a devenit echilibrat. La pauza mare, „studentele” lui Carmin Popa erau în avantaj, 32-31.


În sfertul trei, atacul ambelor echipe a funcționat perfect, iar clujencele conduceau la mijlocul sfertului cu 44-42. Cuaș a înscris pentru constănțence, iar apoi echipa sa a găsit culoare de trecere și înaintea ultimelor 10 minute de joc conduceau cu 56-51. Începutul ultimului sfert le-a aparținut oaspetelor, dar universitarele au reușit să revină în atac și să înscrie. Cu trei minute înainte de final, Phoenix Constanța s-a distanțat la cinci puncte, 70-65. Morse a apropiat-o pe CS ”U” Cluj la o singură posesie de constănțence, Beldian a înscris un coș de trei puncte pentru oaspte, iar Orban a redus din diferență prin două lovituri de la linia de pedeapsă, 77-73. Astfel, Phoenix Constanța a câștigat manșa tur din primul tur al Cupei României, 77-73.

Antrenorul echipei clujene, Carmin Popa, a declarat că debutul unor fete în ligă și în cupă ar fi principalul vinovat al acestui rezultat
„Am făcut prea multe greșeli în apărare și, sincer, cred că debutul în Liga Națională și, acum, în Cupa României a multora dintre fete a contribuit la exprimarea echipei. Mergem încrezători la Constanța și încercăm să reparăm greșelile pe care le-am făcut în acest joc”, a spus la finalul jocului Carmin Popa, antrenorul baschetbalistelor.


Partida retur dintre CS ”U” Cluj și Phoenix Constanța va avea loc sâmbătă la Constanța, iar clujencele au nevoie de o victorie la minim 5 puncte pentru a se califica în turul II al Cupei României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter