Sport

Victorie fără emoții în Banat pentru echipa U Olimpia Cluj

Echipa de fotbal feminin U Olimpia Cluj a disputat, ieri, în deplasare, partida restantă din prima etapă a Ligii I împotriva formației Becicherecu Mic, a doua comună după Prundu Bârgăului cu reprezentare în prima ligă la fotbal feminin.

După ce duminică clujencele au reușit să câștige în fața formației Heniu Prundu Bârgăului, scor 5-0, partida de ieri a reușit să le motiveze pe fetele antrenate de Mirel Albon care au reușit și în Banat să învingă cu același scor, 5-0 fiind important pentru moralul echipei în acest nou start de sezon.

Clujencele au controlat meciul încă de la începutul partidei, bănățencele rămânând în propria jumătate de teren mulțumindu-se să se apere și să încerce mingi lungi pentru atacanți. Scorul de egalitate a rezistat pe tabelă până aproape de pauză, în ciuda numeroaselor ocazii avute. Cristina Carp a reușit să spargă gheața, în minutul 41, din centrarea americancei Cassidy Benintente, iar Mara Bâtea a dublat avantajul chiar înainte de fluierul final al primei părți, după ce a rămas singură cu portarul.


În repriza secundă, în minutul 53, aceeași Cristina Carp obține un penalty transformat de Teodora Meluță, urmând ca Phoenetia Browne să își treacă și ea numele pe lista marcatoarelor în minutul 74. Tot Cristina Carp a stabilit scorul final, 5-0, cu un șut la colțul lung în minutul 90.

La sfârșitul acestei săptămâni, U Olimpia Cluj va întâlni, în deplasare, duminică, de la ora 10:00, formația Universitatea Galați, în timp ce echipa secundă a clubului clujean va disputa derby-ul clujean din fotbalul feminin împotriva formației Olimpic Star, tot duminică, de la ora 11:00. Partida dintre cele două echipe din Liga a 2-a feminin va avea loc pe stadionul „Vlădeasa” din Huedin.


Marcatoare: Carp (42', 90'), Bâtea (44'), Meluță (pen.) (53'), Browne (74')

Echipa de start:
”U” Olimpia Cluj: Selena Babb - Cassidy Benintente, Melinda Nagy, Teodora Meluță, Oana Negrea, Beatrice Tărășilă (Dariana Indrei 76′), Ioana Bortan (cpt.), Roxana Mirea (Ioana Bălăceanu 67′), Phoenetia Browne, Mara Bâtea (Adelina Rusu 84′), Cristina Carp.


Rezerve neutilizate: Lavinia Boandă. Antrenor: Mirel Albon

abonare newsletter