Sport

Sistemul de alertare RO-ALERT va fi testat joi în zona Clujului

Sistemul de avertizare a populației în caz de urgenţă majoră, RO-ALERT, va fi testat mâine în zona Cluj, Bihor şi Sălaj. Mesajele de avertizare nu sunt de tip SMS.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va transmite joi, 20 septembrie, în intervalul orar 17:00 - 19:00, un mesaj către toate unităţile Administrativ-Teritoriale conţinute în geometria formată prin unirea următoarelor puncte: punctul aflat la intersecţia judeţelor Bihor, Alba şi Cluj, punctul aflat la intersecţia judeţelor Bihor, Cluj şi Sălaj, transmite ISU Cluj.

Sistemul RO-ALERT este testat la nivel naţional, până în data de 27 septembrie 2018.


Pentru informații referitoare la configurarea și compatibilitatea dispozitivelor mobile, cât și pentru obținerea mai multor detalii privind sistemul RO-ALERT, vă recomandăm consultarea site-ului www.ro-alert.ro.

Trebuie specificat că nu toate telefoane pot fi configurate pentru a primi acest tip de mesaje, în cazul telefoanelor care nu suportă încă configurare în cadrul softului aplicația DSU va înlocui acest serviciu.


Portalul www.ro-alert.ro dedicat informării populaţiei privind sistemul de avertizare-alarmare în situaţii de urgenţă a fost lansat, sâmbătă, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei, în caz de urgenţă majoră. Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

abonare newsletter