Sport

Potaissa Turda s-a impus, pe teren propriu, în fața sucevenilor

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda a câștigat, ieri, meciul împotriva formației CSU Suceava, scor 32-20, într-o partidă care a contat pentru etapa a II-a, din cadrul Ligii Naționale.

După ce în prima etapă, disputată în deplasare, elevii antrenați de Horațiu Gal au făcut egal cu SCM Politehnica Timișoara, scor 26-26, au fost nevoiți ca în cea de a doua etapă să învingă pentru un început bun de sezon.

Gazdele au marcat primele două goluri (Thalmaier și Savic) (2-0, min 4), însă Suceava a revenit rapid pe tabelă (3-3, min 7), pe fondul paradelor lui Erhan. Echilibrul s-a mai menținut până aproape de ultimele 10 minute ale primei reprize (5-5, min 17). În ultima parte a primei reprize „a intrat” în scenă Irimuș care a închis poarta și Turda s-a distanțat la șase goluri până la final, 14-8.


Repriza a doua a fost una fără istoric, Irimuș continuându-și recitalul, ajutat și de Szopka. Atacul a mers aproape perfect, distanța dintre cele două echipe mărindu-se constant. Cea mai mare diferență s-a consemnat în minutul 53 (12 goluri, 28-16). De altfel, aceasta a fost și diferența de la finalul partidei, Potaissa reușind să se impună, scor 32-20.

Flaviu Sâsâeac, președintele clubului Potaissa Turda, a declarat la finalul partidei că acest scor este rezultatul muncii de echipă și a mobilizării totale.
„Noi ne-am făcut meciul ușor. Era un meci ce se anunța foarte dificil, ținând cont că era al treilea în șapte zile, de accidentările din lot, dar băieții au înțeles importanța momentului și s-au mobilizat exemplar. A fost un meci excelent, în care toată lumea a fost implicată total și acest lucru se vede pe tabelă. E rezultatul muncii de echipă și a mobilizării totale. Îi felicit pe băieți și sunt mândru de modul în care au abordat acest meci și așa putem crește de la meci la meci”, a declarat Flaviu Sâsâeac, potrivit turdanews.ro.


Golurile au fost marcate pentru Potaissa Turda de cître: Cîntec (8 goluri), Thalmaier (6), Talas (4), Savic (3), Pavel (3), Pop (3), Rotaru (2), Ghiță (1), Szoke (1), Laslo (1).

Pentru CSU Suceava au marcat: Burlacu (5 goluri), Târzioru (4), Oancea (3), Olariu (3), Adomnicăi (2), Ciuboariu (2), Siamatis (1),


În etapa următoare Potaissa Turda va întâlni, în deplasare, formația CSM Făgăraș, sâmbătă, de la ora 18:00.

abonare newsletter