Sport

Cu un om în minus, ”U” Cluj s-a calificat în 16-imile Cupei României

Universitatea Cluj s-a calificat în faza următoare a Cupei României după ce s-a impus, scor 3-1, în fața formației de Liga 3 ACS Fotbal Comuna Recea, cu două goluri marcate în inferioritate numerică, după eliminarea lui Takacs.

„Studenții” antrenați de Adrian Falub au început tare partida de la Recea deschizând scorul la puțin timp după fluierul de start. Marius Coman a fost cel care a deschis scorul pentru echipa oaspete, însă avantajul mnu a fost de lungă durată, Rus reușind să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj după o gafă a portarului Universității.

Cu acest egal, clujenii au fost nevoiți să revină în atac însă până la pauză nu au reușit decât să rateze alte trei ocazii de gol.


Ene şi Coman au avut ocazii importante de gol în primele minute ale reprizei secunde, dar tabela a rămas neschimbată. Din păcate, din minutul 71, „studenții” au fost nevoiți să evolueze în ineferioritatea numerică, Takacs, jucător care a intrat la pauză a văzut al doilea cartonaj galben și a fost eliminat de pe teren.

Universitatea a început în forță actul secund, iar Ene a irosit o nouă oportunitate la două minute de la reluare. Marcatorul golului, Coman s-a aflat la finalizare în două rânduri, dar ocaziile nu s-au concretizat. MIsiunea clujenilor s-a complicat în minutul 71, când Takacs, introdus la pauză, a fost eliminat.


Se pare că acest lucru nu a fost un impedimet, la scurt timp Coman a reuşit dubla, asistat de Florescu, ducând scorul la 2-1. Hordouan și Ursu au mai semnat ocazii bune până la final, dar lovitura de grație avea să vină în prelungiri, după ce Florescu a pasat din nou perfect, iar Ursu a înscris pentru a stabili scorul final, 3-1, scor care a rămas valabil până la fluierul final.

Cu acest scor Universitatea se califică în 16-imile Cupei României, unde poate întâlni o echipă de Liga 1. Meciurile din această fază a competiţiei vor avea loc în perioada 24-30 septembrie.


ACS Fotbal Comuna Recea - Universitatea Cluj 3-1 (1-1)

Stadion: Recea Central (Recea - Maramureş);
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenţi: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) şi Cosmin Bojan (Târgu Mureş)


Recea: Bota (cpt.) - Andr. David, T. Urs, Land, I. Mureşan, Oşan, Asăujan, Micaş, Chinde, R. Rus, Mih
Rezerve: Iura - Mărieş, I. Opriş, Buşică, Ciocan, Dunca, Cr. Erdei. Antrenor: Romulus Buia

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Căpuşă, Kosnic, Andr. Cordoş, Taub, Gab. Giurgiu (cpt.), Greu, G. Florescu, Oct. Ursu, Cr. Ene, M. Coman
Rezerve: Albuţ - Al. Coman, Takacs, Berci, Hordouan, K. Twumasi, D. Dumitrescu. Antrenor: Adrian Falub

Ultimele Stiri
abonare newsletter