Sport

Tecău prezintă cartea „Viața în ritm de tenis” copiilor din școlile clujene

Jucătorul profesionist de tenis, Horia Tecău, se va întâlni săptămâna aceasta cu aproape 1.000 de elevi de la două școli din Cluj-Napoca pentru a le oferi cartea „Viața în ritm de tenis”, dar și autografe, sfaturi și povești din copilăria sa.

Întâlnirile vor avea loc miercuri, 12 septembrie, la Liceul Teoretic „Bathory Istvan” și la Școala Generală „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca.

„Viața în ritm de tenis”, este prima autobiografie scrisă de către un jucător profesionist de tenis român, dedicată copiilor. În paginile sale, Horia Tecău își povesteste experiențele trăite încă dinaintea momentului în care a început să joace tenis și până în prezent, când este un campion cu 35 de titluri câștigate la dublu, dintre care 18 alături de partenerul sau actual, Jean-Julien Rojer.


Jucătorul și autorul acestei cărți, Horia Tecău, a declarat că speră ca această carte să inspire cât mai mulți copii.
„Fiecare eveniment de acest fel este un prilej de a mă reîntâlni cu mine însumi la vârsta copilariei și de a-mi analiza parcursul: obstacolele pe care le-am depășit, înfrângerile, succesul. Mi-am dorit dintotdeauna să pot împărtăși cu cei mici lecțiile pe care le-am învățat și eu, la randul meu, când eram de vârsta lor. Sper ca „Viața în ritm de tenis” să inspire cât mai mulți copii să aibă curajul de a-și urma pasiunile”, spune Horia.

Horia Tecău va participa, alături de Florin Mergea, la dublu, și Marius Copil, Bogdan Apostol și Adrian Ungur, săptămâna aceasta, la Cupa Davis care va avea loc în perioada 15-16 septembrie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, împotriva echipei Poloniei. Echipa învingătoare ajunge în Grupa I, Zona Europa/Africa, eșalon din care România a retrogradat la finalul anului trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter