Sport

Pedja Stamenković, un nou transfer pentru U-BT

Echipa de baschet masculin U-BT a luat decizia de a-l păstra în lot pe sârbul Pedja Stamenković, care s-a aflat în pregătiri cu U-Banca Transilvania în stagiul din Serbia, evoluând în toate cele trei jocuri amicale.

Stamenković are 30 de ani, este născut la Niș, în Serbia, măsoară 1,90 metri înălțime, are 85 de kilograme și evoluează pe postul de fundaș.

Antrenor principal U-BT, Mihai Silvășan, a declarat că Pedja ar putea ajuta în atingerea țintelor din acest sezon.
„După perioada de probe din Serbia am decis să îl ținem pe Stamenković, cel puțin până în luna ianuarie, cu posibilitatea de prelungire pentru tot sezonul. Stamenković este un jucător de echipă, care cred că ne va da o anumită siguranță pe postul de fundaș și ne poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Silvășan.


Cariera sportivului sârb a început în țara natală, la Borac Čačak (2005-2006), el evoluând la alte două echipe din țara natală înainte de prima experiență în străinătate. Este vorba de FMP Zeleznik (2008-2011) și Radnicki (2011-2013), ambele din capitala Belgrad.

Primul angajament peste hotare a fost în Bulgaria, la Cherno More Varna și apoi la Balkan Botevgrad. În România a ajuns prima oară în sezonul 2014-2015, la Pitești, însă o accidentare l-a scos din circuit la jumătatea campionatului.


În sezonul 2016-2017, Stamenković a evoluat în trei campionate! A început stagiunea în Polonia, la Trefl Sopot, jucând aici 13 meciuri, a trecut apoi în Slovacia, la Handlova, unde a intrat pe parchet în 16 partide, pentru ca sezonul să îl încheie în Franța, la Aix Maurienne, în al doilea eșalon, unde a jucat doar patru meciuri.

În stagiunea precedentă, sârbul a evoluat la CSM Oradea în prima parte, pentru ca în iarnă să se transfere în Slovacia, la Kosiče.


Palmaresul sârbului cuprinde o cupă a Slovaciei obținută sezonul trecut, medalia de argint în campionatul slovac, câștigată în această vară, o finală de Cupa Bulgariei, în 2014 și una de Cupa Serbiei, în 2010. De asemenea, a jucat în sferturile de finală ale EuroChallenge, tot în 2010.

Stamenković are experiență și în competițiile continentale, el evoluând cu FMP Belgrad în EuroCup în sezonul 2008-2009 și în EuroChallenge. De asemenea, a jucat în FIBA Europe Cup cu CSM CSU Oradea, în sezonul trecut.


Fundașul sârb a făcut parte din echipa națională Under 20 a țării sale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter