Sport

”U” Cluj a mai făcut o achiziție, a transferat un jucător care a jucat la Benfica Lisabona

Fostul jucător al celor de la Benfica Lisabona, Racing Santander sau Poli Timișoara, László Sepsi, este noul jucător care semnează cu Universitatea Cluj în această vară.

Clubul manageriat de Ioan Ovidiu Sabău a semnat cu fostul internaţional Laszlo Sepsi (31 de ani). Fundaşul se antrena încă de la începutul lunii iulie cu jucătorii echipei clujene așa că a fost doar o formalitate pentru a semna cu Universitatea Cluj.

În vârstă de 31 de ani, László Sepsi a debutat în fotbalul mare la Gaz Metan Mediaș, iar apoi a făcut pasul la Rennes, în Franța, ochit de Ladislau Bölöni. Avea doar 18 ani. Ioan Ovidiu Sabău l-a „repatriat” la Gloria Bistrița, iar de acolo Sepsi a făcut din nou pasul în fotbalul din occident, jucând pentru Benfica Lisabona și Racing Santander. A revenit în România, la Poli Timișoara, iar apoi a mai bifat meciuri pentru ASA Târgu Mureș și CFR 1907. În ultimele două sezoane a jucat în 47 de partide pentru una dintre echipele de tradiție ale Germaniei, FC Nürnberg. Pentru echipa națională a bifat patru prezențe.


Fundaşul în vârstă de 31 de ani cotat de site-urile de specialitate la 300.000 de euro.

Sepsi era liber de transfer din luna iulie 2018 când a plecat de la FC Nuremberg.


László Sepsi poate evolua atât ca fundaș stânga, dar și ca și mijlocaș central la clubul de pe malul Someșului.

Managerul clubului clujean, Ioan Ovidiu Sabău, a avut un rol principal în aducerea lui László Sepsi la Universitatea Cluj. Cei doi au lucrat împreună la Gloria Bistriţa, Poli Timişoara şi ASA Târgu Mureş.


Sepsi este cel de-al 11-lea jucător care semnează cu Universitatea Cluj în această vară, Universitatea Cluj achiziționându-i și pe: Cosmin Dur-Bozoancă, Carol Taub, Jevrem Kosnic, Tiberiu Căpuşă, Doru Dumitrescu, Kofi Twumasi, Marius Coman, Cristian Gavra, Florin Burghele şi Dan Berci.

Mâine, de la ora 17:30, Universitatea Cluj se va deplasa la Bistriţa unde va întâlni formația ACS Unu Fotbal Club Gloria, într-un meci din turul 3 al Cupei României. În campionat, în etapa a 5-a, Universitatea Cluj are meci programat luni, 3 septembrie, de la ora 18:00, acasă, cu Luceafărul Oradea.

abonare newsletter