Sport

Jason Washburn este noul pivot al echipei U-BT

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a ajuns la un acord cu baschetbalistul american Jason Washburn, care va juca la formaţia clujeană în sezonul 2018-2019, anunță site-ul oficial al clubului.

Washburn este născut în Battle Creek (Michigan), dar deţine şi cetăţenie bulgară. Are 28 de ani, 2,13 metri şi evoluează pe poziţia de pivot.

Jason Washburn a absolvit colegiul american Utah, iar primul contract profesionist a venit în vara lui 2013, când a semnat cu Cerkasi Monkeys (Ucraina), unde a fost coleg cu Andrei Calnicenco. În februarie 2014, Washburn a semnat un contract pentru o lună cu Ţmoki Minsk, iar apoi a plecat la Basic-Fit Brussels.


În septembrie 2015, Washburn a semnat cu echipa Charlote Hornets (NBA), însă a reuşit să evolueze doar în presezon, plecând la începutul lunii noiembrie în Kosovo, la Sigal Prishtina, unde a fost coleg cu un alt component al formaţiei U-Banca Transilvania din acest sezon, Stanimir Marinov, dar şi cu alţi doi baschetbalişti cunoscuţi în România, Alhaji Mohammed şi Willie Kemp. Americanul a ieşit campion în Kosovo şi a câştigat Liga Balcanică şi Cupa Kosovo, fiind declarat MVP-ul finalei Ligii Balcanice, cel mai bun pivot şi cel mai bun apărător al competiţiei.

A petrecut sezonul 2016-2017 în Japonia, la Yokohama B-Corsairs, în 2016 primind cetăţenia bulgară.


„Îi urăm bun venit lui Jason Washburn. Ne bazăm pe el să acopere cu succes, împreună cu Tony Easley, postul de pivot. Washburn este un jucător mobil, care, deşi este foarte înalt, aleargă bine, e destul de atletic pentru dimensiunile lui. Este un bun apărator, ne dorim să fie eficient din acest punct de vedere în spaţiul de trei secunde. A fost coleg în trecut cu Marinov şi Calnicenco, avem referinţe bune despre el, aşa că sperăm să se integreze repede în colectivul nostru. Jason va ajunge în cantonamentul din Serbia în data de 23 august”, a declarat antrenorul echipei clujene, Mihai Silvăşan.

”U” i-a mai transferat în această vară pe internaţionalul român Vlad Moldoveanu, pe americanii Kyndall Dykes şi Tony Bernard Easley Jr, precum şi pe bulgarul Stanimir Marinov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter