Sport

10 milioane euro este suma pe care ar putea-o câștiga CFR dacă se califică în grupele Europa League

Echipa de fotbal CFR Cluj este aproape calificată în play-off-ul Europa League după victoria în meciul tur cu 2-0 împotriva formației armene Alashkert.

Jucătorii antrenați trebuie să realizeze în meciul din această seară măcar un egal pentru a se califica în următoarea fază a competiției. Toni Conceicao le transmite însă jucătorilor să trateze meciul cu seriozitate, aşa cum s-a întâmplat şi în tur, pentru a nu le permite oaspeţilor să spere la calificare.

Tehnicianul CFR-ului spune că o calificare în grupele Europa League ar reprezenta îndeplinirea obiectivului şi recunoaşte că ardelenii se gândesc şi suma pe care ar putea să o primească după această calificare: aproape 10 milioane de euro. „Pentru noi este importantă, nu doar pentru bani, fotbalul înseamnă cluburi, antrenori, jucători, rezultate dar şi partea financiară. Dacă reuşim să îmbinăm ambele lucruri, cu atât mai bine. Este un principiu pe care îl avem, să credem că vom reuşi să ne calificăm în play-off, apoi vom încerca să ajungem şi în faza grupelor”, spune  Antonio Conceicao.


Și președintele clubului clujean, Iuliu Mureșan, spune că se găndește la valoarea câștigului pe care ar urma să o primească după această seară. „Sunt 10 milioane care prind bine la oricine. Nici Real Madrid sau Manchester nu cred că refuză 10 milioane de euro. Sunt bani care vin în urma muncii jucătorilor şi a antrenorilor. E un regret că nu am rămas în Champions League, mai ales că Malmo a fost eliminată, dar ce a fost nu mai putem schimba”, a declarat Iuliu Mureşan, potrivit cjsport.

În play-off, CFR Cluj ar urma să joace cu învingătoarea dintre Legia Varşovia şi Dudelange.


Meciul retur dintre CFR Cluj și Alashkert va avea loc astăzi, de la ora 20:00 pe terenul stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter