Sport

Trei clujeni pentru CE de atletism

Camelia Gal, Sanda Belgyan și Robert Parge vor participa în această săptămână la Campionatele Europene de atletism în aer liber.

Cu o tradiție de 84 de ani, Campionatele Europene reprezintă cea mai importantă competiție pentru atleți. Anul acesta competiția are loc în Germania, la Berlin, acolo unde România va fi reprezentată de 36 de atleți. Trei dintre aceștia, Camelia Gal, Sanda Belgyan și Robert Parge, vor reprezenta Clujul la probele de 4x400m.

Sanda Belgyan a reușit să se claseze astăzi pe locul secund în cadrul calificărilor în semifinalele probei feminine de 400m garduri de la CE de atletism, pe primul loc clasându-se rusoaica Vera Rudakova, timp 56sec. 24/100.


La începutul anului 2017, echipa de ștafetă feminină de 4x400m din care făcea parte și atleta clujeană Camelia Gal a reușit să obțină medalia de aur la Balcaniadă. Din echipă mai făceau parte Anamaria Nesteriuc, Florina Pierdevară și Bianca Răzor.

Semifinalele sunt programate a avea loc miercuri, de la ora 21 (ora României), în timp ce finala va avea loc vineri seara.


2018 este primul an în care este promovat conceptul de Campionate Europene multi-sport, un eveniment care, la fiecare patru ani, reunește Campionatele Europene existente ale unora dintre cele mai importante sporturi ale continentului. Ediția inaugurală din 2018 va fi organizată de orașele-gazdă din Glasgow, Scoția (Campionatele Europene de: gimnastică, natație, ciclism, canotaj, golf și triatlon) și Berlin, Germania (Campionatele Europene de Atletism în aer liber).

Dan Porcuțan

Ultimele Stiri
abonare newsletter