Sport

Tragere la sorți Europa League. Adversar greu pentru CFR Cluj

Astăzi a avut loc la Nyon tragerea la sorţi a play-off-ului Europa League.

Echipele româneşti şi-au aflat posibilele adversare din play-off-ul Europa League (23/30 august). Astfel, dacă vor trece de turul 3 preliminar (9/16 august), formaţiile noastre vor întâlni următorii adversari: FCSB - învingătoarea dintre Slovan Bratislava (SVK) şi Rapid W. (AUT), CFR Cluj - învingătoarea dintre Legia Varşovia (POL) şi FC Dudelange (LUX), Universitatea Craiova - învingătoarea dintre Zorya (UKR) şi Braga (POR).

FCSB a fost singura echipă românească cu statut de cap de serie la tragerea la sorți. ”Roș-albaștrii” au evitat o confruntare șoc cu Atalanta și vor da piept peste Slovan Bratislava, locul 2 în sezonul trecut în Slovacia, sau Rapid Viena, locul 3 în sezonul trecut în Austria, la 21 de puncte de campioana Salzburg. La Rapid Viena evoluează din această vară și Andrei Ivan, 21 de ani, atacant care a marcat deja de trei ori în primele trei meciuri pentru austrieci.


Pentru a ajunge, însă, în playoff, CFR ar trebui mai întâi să treacă de armenii de la Alashkert, în turul III preliminar (prima manşă, în deplasare, pe 8 august, de la ora 19.00, iar returul la Cluj, pe 16 august).

Ardelenii sunt încrezători. Oficialul CFR-ului, Iuliu Mureşan, a prefaţat dubla cu Alashkert din turul III preliminar al Ligii Europa, după care a vorbit de tragerea la sorţi: "De multe ori echipele considerate outsidere au întors rezultatele, au răsturnat toate calculele. Vrem să luăm o opţiune de calificare încă din primul meci cu Alashkert. Cred că o să continuăm creşterea nivelului de joc în această perioadă. Lucrurile sunt mai bune la club. Am fost inspiraţi când l-am ales pe Toni Conceicao. Echipa joacă un fotbal mai frumos. Putem spune că CFR e favorită în Armenia, dar cu condiţia să alergăm foarte mult şi să ne dorim victoria. Cu fiecare zi de antrenament, Toni începe să simtă din ce în ce mai bine echipa".


Turul 3 din Europa League (9 şi 16 august):

Hajduk Split - FCSB


Alashkert - CFR Cluj

Leipzig – Craiova

abonare newsletter