Sport

Îi așteaptă pe fani în tribune. ”U” Cluj își ia adio de la Liga a III-a

FC Universitatea Cluj îi cheamă sâmbătă pe fani la ultimul meci din Liga a III-a.

 „U” Cluj va termina sezonul Ligii a III-a după meciul cu Industria Galda din acest weekend, ce va avea loc sâmbătă, de la 19:30, pe Cluj Arena.

”Vara e lungă şi ne va fi dor de U! Tocmai de aceea, ultimul show al sezonului nu trebuie ratat. Sâmbătă, de la ora 19.30, U îşi ia adio de la Liga 3 cu un meci contra Industriei Galda. Bilete găsiţi on-line, dar şi la standul clubului din Iulius Mall Cluj sau la casa de bilete a Sălii Polivalente. Ne vedem în tribune! Numai U!”, scriu cei de la U Cluj.


U Cluj a promovat în liga secundă și privește viitorul cu încredere. Echipa are nevoie de unele întăriri, pentru a face un sezon cât mai bun.

La începutul lunii mai Universitatea Cluj a încheiat ieri socotelile cu Liga a 3-a. A fost ziua în care fanii au aşteptat ca formaţia plecată în urmă cu doi ani de la zero să obţină matematic promovarea în eşalonul secund, al treilea pas spre revenirea în Liga 1 în anul în care clubul împlineşte 100 de ani. Atunci, Universitatea Cluj a bifat cea mai importantă victorie a campionatului, un 7-0 cu Gaz Metan Mediaş 2, pe Cluj Arena. În faţa a aproximativ 2.500 de spectatori, „studenţii” au promovat  în Liga a II-a.


Ioan Ovidiu Sabău a început deja să pregătească sezonul de Liga a 2-a, unde clujenii speră să promoveze din primul an. Echipa s-ar putea schimba radical, în această vară. Jucătorilor cu experienţă li se termină angajamentele la finalul sezonului şi este de aşteptat ca clubul să nu mai dorească o nouă colaborare cu unii dintre ei.

”Voi discuta cu ei. Poate unii vor să spună stop, poate vor să facă altceva. Eu mi-aş dori să rămână toţi, dar dacă cineva nu vrea sau spune că nu mai poate, atunci vom găsi alte soluţii. Eu cred că toţi mai pot juca. Eu am discutat cu mai mulţi jucători, cu fotbalişti din Liga 1, de exemplu”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.


Se preconizează că bugetul pentru sezonul viitor va depăşi un milion de euro, bani suficienţi, consideră oficialii echipei, pentru a se bifa promovarea în Liga 1. Acest buget ar urma să fie suportat de Consiliul Local, dar mai ales de sponsorii echipei.

În 23 de meciuri disputate până acum, ”U” Cluj a pierdut doar două jocuri în Liga a 3-a, cu Unirea Tăşnad (0-2) şi CFR Cluj 2 (1-2). În rest a înregistrat 19 victorii şi două remize (1-1 cu CFR Cluj 2 şi 0-0 cu Sănătatea Cluj).

abonare newsletter