Sport

Performanță istorică pentru Potaissa Turda. George Cîntec: " Acest trofeu reprezintă încununarea muncii depuse în ultimii ani”

Handbalul românesc înregistrează o nouă performanță de senzație.

Clubul de handbal Potaissa, a reușit să pună Turda pe harta europeană a sportului, reușind să câștige un trofeu, la care în urmă cu 10 ani, Turda nici nu visa. În sezonul 2017-2018 al Cupei Challenge, Potaissa Turda a reușit să elimine pe: KH Trepca (Kosovo), HC Vise (Belgia), FyllingenBergen (Norvegia), IBV Vestmannaeyar (Islanda) și AEK Atena (Grecia).

Elevii lui Horațiu Gal au acontat al treilea trofeu european, pe care l-au ratat sezonul trecut, când au cedat ambele manșe ale finalei cu Sporting Lisabona.


Potaissa a devenit a 4-a echipă din România, la masculin, care câștigă Challenge Cup. Au mai făcut-o Steaua București (2006), UCM Reșița (2007, 2008 și 2009) și HC Odorhei (2015).

Georgică Cîntec, jucătorul echipei Potaissa Turda, a mărturisit că a fost datoria lor să își ia revanșa pierdută anul trecut în Sala Sporturilor "Horia Demian".


 

1. Cum ați trăit aceste meciuri?


1 . Nu a fost o dublă ușoara. Am fost conștienți că trebuie să ne asigurăm un avantaj considerabil în meciul tur pentru a ne face viața cât mai ușoară la Atena, iar suporterii prezenți în Sală Sporturilor Horia Demian și-au adus o contribuție categorică la atingerea acestui obiectiv.

 


2. Ce înseamnă pentru tine acest trofeu?

2. Acest trofeu reprezinta încununarea muncii depuse în ultimii ani. În același timp era de datoria noastra să ne luam revanșa pentru finala de anul trecut și să aducem acesta cupă la Turda.


 

3. Cum a fost atmosfera în vestiar după victorie?

3. Nu pot descrie în cuvinte satisfacția și starea de bine pe care ți-o dă un astfel de succes. Primirea cupei a dat tonul petrecerii..

 

4. Va așteptați la acest final?

4. Cred ca în adăncul sufletului fiecare se aștepta sau cel putin speră la caștigarea cupei. Cu toate acestea am tratat fiecare meci cu seriozitatea cuvenită iar acest lucru ne-a impins până în finală.

 

5. Cum vezi partida cu CSM București din campionat?

5. Chiar dacă am luat o gură de aer proaspat după căștigarea cupei nu trebuie să intervină relaxarea- CSM Bucuresti va veni joi la Turda să-și vândă scump pielea.

 

6. Rămâi la Potaissa și din sezonul următor? 

6.Da, deocamdată mai am înca un an la Turda. Mă simt bine la Potaissa, mai ales că aici mi-am întemeiat o familie.

 

La conferința de presă ce a urmat meciului, antrenorul formației turdene, Horațiu Gal, a declarat: „Am întâlnit o atmosferă superbă aici la Atena, cu niște suporteri care și-au împins de la spate echipa. Chiar dacă AEK nu a avut o primă repriză foarte bună, în cea de-a doua au revenit foarte bine în joc. Sunt foarte fericit că am realizat această performanță, acum ne vom întoarce în țară cu trofeul.”

 

Etichete: potaissa turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter