Sport

FedCup România-Elveția, ziua a doua. La un punct de calificare

România este la un pas de elita mondială a tenisului feminin. Simona Halep şi Irina Begu au câştigat sâmbătă primele două partide, iar echipa tricoloră conduce cu 2-0 înaintea celei de-a doua zile. La Cluj-Napoca s-a stabilit sâmbătă un nou record: cea mai mare asistenţă la un eveniment sportiv în sală disputat în România! Zece mii de fani le-au susţinut pe Halep şi Begu într-o atmosferă fantastică.

Duminică, partidele se vor desfăşura după următorul program, începând cu ora 12.00:

Simona Halep - Timea Bacsinszky (3-1 în întâlnirile directe);
Irina Begu - Viktorija Golubic (2-0);
Irina Begu/Simona Halep - Patty Schnyder/Jil Teichmann.


Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.

Irina Begu, locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky, locul 46 WTA, iar România conduce cu 2-0 întâlnirea cu Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Begu a evoluat concentrată, cu calm, cu răbdare şi a contracarat jocul variat al adversarei, care nu a prins totuşi o zi prea bună la Cluj-Napoca. Bacsinszky a venit cu unele probleme medicale în România şi acest lucru s-a văzut în prestaţia ei, mai ales în setul secund, scrie News.ro.


Românca a început mai slab, a fost condusă cu 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar a revenit şi a egalat. Tot Begu a ridicat scorul la 4-3, câştigând pe serviciul rivalei, însă Bacsinszky a făcut rebreak. Următoarele două ghemuri şi setul i-au revenit Irinei Begu, care s-a impus cu 6-4, după 43 de minute.

În setul al doilea, Begu a jucat şi mai bine şi s-a impus cetegoric, cu 6-1, după o oră şi 17 minute şi după break-uri înregistrate la 1-1, 3-1 şi 5-1.


România a început cu victorie partida de Fed Cup cu Elveţia. Simona Halep a trecut în trei seturi de Victoria Golubici, printr-un meci care a fost mai dificil decât părea iniţial. Simona Halep a fost condusă în debutul partidei, revenind însă în forţă. A fost egalată apoi în setul doi, pierdut cu 1 la 6, dar a câştigat net al treilea set, cu 6 la 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter