Sport

CFR Cluj se delimitează de Culio

CFR Cluj a precizat că mijlocaşul Emmanuel Culio a vorbit în numele său când a criticat sistemul competiţional al Ligii I, cu referire la înjumătăţirea punctelor după sezonul regulat.

"Supărat fiind după rezultatul de egalitate obţinut în faţa Astrei, Culio a contestat formatul campionatului din ţara noastră. Aşa cum a punctat şi jucătorul în timpul interviurilor, părerea expusă public este strict opinia sa personală. Clubul nostru este un susţinător formal şi deschis al conceptului de play-off şi play-out. Din punct de vedere matematic s-a dovedit a fi un sistem echilibrat şi ferm, cu atât mai mult cu cât, în sezonul precedent, echipa noastră a beneficiat de avantajele acestui sistem competiţional. Mai multe ţări din Europa au ales acest format competiţional şi culeg deja roadele sistemului cu play-off şi play-out. Avem încredere că în sezoanele care urmează acesta îşi va dovedi eficienţa totală şi în România, pentru ca fotbalul nostru să ajungă la valoarea şi la nivelul aşteptat de noi toţi", se arată în comunicatul clujenilor, dat publicității luni.

Fotbalistul echipei CFR Cluj, Juan Culio, a criticat, duminică seară, după remiza cu Astra Giurgiu, sistemul competiţional cu play-off.


”Dacă vrea să facă play-off, să facă. Muncim opt luni şi avem multe puncte în faţa Stelei şi a Craiovei şi după aceea se reduc la jumătate. Nu ştiu cine a făcut asta, acest sistem. Munceşti opt luni, pierzi un meci şi ajungi în situaţia asta. Nu s-a pierdut campionatul. Eu sunt supărat pe cine a propus acest sistem”, a spus Culio la Digi Sport.

Formaţia CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată duminică, pe teren propriu, în compania echipei Astra Giurgiu, în etapa a patra a play-off-ului Ligii I. În urma acestui rezultat şi după victoria FCSB în meciul de luni cu CSU Craiova, scor 2-0, clujenii sunt pe locul 2, la două puncte de formaţia antrenată de Nicolae Dică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter